Læs også: Sådan vil den nye finanslov påvirke dig
Regeringens planer om at afskaffe multimedieskatten vil ramme forhandleren Flexpay hårdt på omsætningen.
Ifølge forslaget til næste års finanslov vil regeringen spole tiden tilbage og genindføre de regler, der gjaldt før 2010, hvor frynsegoder som fri telefon bliver beskattet, mens der ikke længere skal betales skat af it-arbejdsredskaber.
Det vil ifølge direktør i Flexpay, Leif Andreasen, sende markedet for flex benefit-ordninger (bruttolønsordninger og lønpakker, red.) direkte i dybfryseren.
Han forventer at tabe mere end halvdelen af sin nuværende cirka 80 millioner kroner store omsætning som en direkte konsekvens af de ændrede skatteregler.
»Det er ikke godt for min forretning. Hvis kunderne i fremtiden bliver beskattet af værdien af de varer, de får gennem bruttolønsordninger, lukker man reelt en stor del af flex benefit-markedet ned. En halvering af min omsætning kan ikke gøre det, og vi kan jo ikke leve af at sælge massage,« siger Leif Andreasen.
Det sker med henvisning til, at nogle virksomheder blandt andet tilbyder deres ansatte massageordninger og andre mere velfærdsprægede tilbud.
Vil koste job
Leif Andreasen spår desuden, at det sidste ende vil koste job hos de forhandlere, som er på flex benefit-markedet.
Men selvom Flexpay står til at blive hårdt ramt, lægger Leif Andreasen ikke skjul på at han som samfundsborger er godt tilfreds med at multimedieskatten nu står til at bliver afskaffet.
»Multimedieskatten har været en katastrofe, som samfundsøkonomisk har kostet langt mere end det man har fået ind i statskassen," siger Leif Andreasen.
"Virksomhederne har brugt millioner på intern afklaring, revisorer og juridisk rådgivning for at finde ud af hvordan multimedieskatten er skruet sammen. På samme måde har Skat brugt kæmperessourcer på at administrere ordningen," siger han.
Læs også:
Regeringen slagter forhadt pc-skat i ny finanslov