Fra 2012 slipper godt en halv million danskere for at betale 3.000 kroner årligt til den multimedieskat, der blev indført under store protester fra it-branchen i 2010.
Det fremgår af det finanslovsforslag, som S-R-SF-regeringen vil præsentere på torsdag, skriver Jyllands-Posten.
"Vi har ikke skat på håndværkeres redskaber, så vi finder det også helt naturligt, at vi fjerner skatten på teknologiske arbejdsredskaber. Multimedieskatten har været skadelig for fleksibiliteten på arbejdspladserne," siger økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) til Jyllands-Posten.
Hun fortæller, at regeringen har afsat 500 millioner kroner til at finansiere fjernelsen af multimedieskatten for 525.000 danskere, der tilsammen har spyttet omkring 800 millioner kroner i statskassen for at have stillet pc, mobiltelefon og bredbåndsforbindelse til rådighed af deres arbejdsgivere.
Fuld finansiering
På trods af, at Margrethe Vestager lover, at forslaget til fjernelsen af multimedieskatten er fuldt finansieret, vil hun ikke afsløre, hvordan regnskabet hænger sammen før torsdag.
Hun kan dog fortælle til Jyllands-Posten, at fri privattelefon, fladskærm til stuevæggen og andre dyre elektroniske apparater vil blive betragtet som et frynsegode, og derfor stadig skal beskattes.
Margrethe Vestagers Radikale Venstre gik blandt andet til valg på afskaffelsen af multimedieskatten, mens de andre regeringspartier, Socialdemokraterne og SF, indtil videre har nøjes med at tale om stramninger.
Kovendinger i de borgerlige rækker
Ifølge de partier, som Computerworld har talt med, møder afskaffelsen af multimediskatten opbakning fra minimum af Enhedslisten og Liberal Alliance, hvilket sammen med regeringens mandater er mere end rigeligt til at sende multimedieskatten i glemmebogen.
Dertil kommer, at et borgerligt parti som Det Konservative Folkeparti, nu har vendt rundt på en tallerken og selv glæder sig til at afskaffe den skat, som det var en af hovedmændene bag i 2010.
"Vi har aldrig brudt os om den skat. Den blev indført i et kompromis for at sænke skatten på arbejde. Derfor glæder vi os meget over, at den nye regering vil afskaffe den," siger De Konservatives finansordfører Mike Legarth til Jyllands-Posten.
Han vil dog gerne se finansieringen, før partiet tager endelig stilling til forslaget.