Artikel top billede

Apple får patent på 'slide to unlock'

Apple får patent på 'slide to unlock.' Det kan få konsekvenser for Android.

Apple har netop fået tildelt patent på 'slide to unlock'-teknologien, der anvendes i stor stil på både Apples egne mobile appaterer og på Android-baserede apparater.

Det er det amerikanske patent-agentur, der har tildelt Apple patentet med nummer 8.046.721, som reelt giver Apple retten til den sideværts fingerbevægelser over skærmen, der åbner telefonen.

"Den prædefinerede bevægelse kan inkludere flytningen af åbnings-billedet til en prædefineret lokation og/eller flytning på en prædefineret sti. Enheden kan desuden visuelt give påmindelser om bevægelsen," hedder det.

Patentet kan meget vel komme til at give en del blæsevejr på mobilmarkedet, for også Apples hovedrival på smartphone-markedet, Googles Android, anvender i stor stil 'slide to unlock.'
Med det pågældende patent i hånden vil Apple kunne forlange betaling og give livet surt for samtlige producenter af Android-baserede smartphones.

Totalkrig

Apples topchef, Steve Jobs, erklærede total-krig mod Android, inden han døde.

Ligeledes har Apple lanceret en særdeles offensiv side i selskabets rettighedsbatalje med Samsung om Samsungs iPad-lignende Galaxy-tablet-computer.

Alt dette peger i retning af, at Apple vil håndhæve det pågældende patent overfor Android-producenter på en nidkær facon.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere