Microsoft under pres for Linux på Xbox

En gruppe udviklere hævder at have fundet en metode til at boote open source-styresystemet Linux på Microsofts spilkonsol, Xbox. Nu presser den Microsoft for at udgive sit eget start-program til Linux.

En gruppe, der kalder sig selv udviklere, hævder, at den har fundet en metode til starte open source-styresystemet Linux på Microsofts spilkonsol, Xbox, uden at installere en ny chip. Det skriver Cnet.

Gruppen forsøger nu at presse Microsoft til at selv at udgive program, der starter Linux på spilkonsollen.

Hvis Microsoft ikke vil udsende sådan et "start"-program, vil gruppen i løbet af et par uger offentliggøre sin metode til at få Linux til at køre på konsollen på internet.

Gruppen hævder, at hvis Microsoft selv udsender programmet, så vil softwaregiganten sikre sig mod, at der kan køre piratkopierede spil på konsollen. Det kan der nemlig med gruppens egen metode.

Ifølge Cnet har Microsoft overdraget sagen til sin afdeling for piratkopiering.

Gruppens metode går ud på at ændre i Xbox'ens BIOS og på den måde omgå piratsikringen.

Det kræver dog, at to printbaner på konsollens bundkort loddes sammen, så man kan skrive til BIOS-chippens flashhukommelse. Netop derfor kan gruppen ikke vinde den pris på 100.000 dollars, som er udlovet til den første, der får Linux til at køre på en Xbox - uden at ændre i hardwaren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere