Svar udbedes, Morten Brøgger

Han mener, at internettet er den største opfindelse, der er gjort i hans tid. Han ved en del om IT på et kommercielt niveau og er rigtig glad for sin Weber-grill. Mød vicedirektør i TDC Erhverv, Morten Brøgger, der her svarer på spørgsmål fra Computerworld Onlines rodekasse.

- Hvad har været ugens vigtigste opgave for dig?

- Vi har arbejdet en del med TDC's bredbåndsstrategi, der handler om, hvordan vi kan flytte os til det næste stadie. Danmark er jo nummer fire eller fem i verden med hensyn til udbredelse af bredbånd. Alligevel har vi kun en udbredelse på cirka 11 procent, hvor Sydkorea - som er nummer et - har en udbredelse på 80 procent.

Så vi mener stadigvæk, at der er plads til ambitioner, og jeg synes egentligt, at vi er kommet langt, selv om vi kun har været i gang i to et halvt år.

- Hvad er det bedste ved dit job?

- Det er udfordringerne og de ting, som vi kan få lov at arbejde med. Opgaven med bredbåndstrategien er et godt eksempel. Den er utrolig vigtigt for TDC, men hvis man skal tage det op på et højere niveau, er det også vigtigt for Danmark, at vi er på forkant med udviklingen.


  • Morten Brøgger.
  • 34 år.
  • Gift med Katja - ingen børn.
  • Cand.merc fra Handelshøjskolen i Århus 1995.
  • Management trainee og senere salgsdirektør i Danadata 1995-2000.
  • Salgsdirektør i TDC Internet fra oktober 2000.
  • Markedsdirektør og senere vicedirektør i TDC Erhverv med ansvar for datakommunikation og digital signatur.

  • Det er også at arbejde med nye ting og få gode ideer og så få lov til at implementere de bedste ideer. Hele digital signatur-projektet er et godt eksempel på en ide, som vi havde arbejdet med i en årrække uden at få hul på det. Og så kom det her projekt fra Videnskabsministeriet.

    Det har været et meget stort arbejde at få lavet en forretningsmodel med den digitale signatur, og det har været et utroligt spændende projekt at være med til. Dem er der nogle stykker af, og det syntes jeg, er det fedeste ved mit job: Jeg kan være med til at sætte nogle nye ting i gang, der kan være med til at gøre en forskel.

    - Hvornår har du sidst været uden mail og telefon i mere end 24 timer?

    - Det ved jeg sgu ikke. Det er nok desværre så længe siden, at det ikke længere er interessant. Lige efter jeg var blevet gift, lavede jeg en surprise-tur for min kone. Hun troede, at vi skulle til Århus, men det skulle vi ikke - vi skulle til Venedig. Da havde jeg ikke pc?en med, men jeg havde da min telefon. Den blev dog ikke brugt til arbejde.

    - På en skala fra 0 til 10, hvor meget ved du så egentlig om IT?

    - Jeg ligger på et ni-tal, når det handler om det, som man kan bruge IT til på et kommercielt niveau. Min viden er meget begrænset, når vi kommer lidt længere ned i teknikken.

    - Hvornår har du sidst sagt "Det kan jeg simpelthen ikke finde ud af" i en IT-sammenhæng?

    Fem webadresser fra 'Foretrukne'-listen på Morten Brøggers computer:
    www.computerworld.dk
    www.borsen.dk
    www.xcse.dk
    www.berlingske.dk
    www.europeantour.com

    - Ha, ha. Det gør jeg tit. Så sent som i går aftes sad jeg med mit nye digitalkamera og en masse ledninger og cd-rommer og sagde: "Det får jeg sgu da aldrig til at virke". Og det siger jeg tit. Men som regel får jeg det til at virke alligevel.

    - Hvilken genstand betyder mest for dig?

    - Mine venner vil nok sige, at det er min bil, og min kone vil nok sige, at det er min mobiltelefon. Og de har jo nok alle sammen lidt ret. Jeg har ikke nogle genstande, som har sentimental værdi for mig, men jeg knytter mig da til nogle af de ting, som jeg bruger. I aftes var jeg glad for min Weber-grill, fordi det lykkedes for mig at grille bøfferne på en ny måde. Og i weekenden håber jeg, at jeg bliver rigtig glad for mine golfkøller.

    - Hvilken bog ligger på dit natbord?

    - Der ligger en, som jeg købte i sidste uge. Det er Lou Gerschner, den gamle IBM-direktør, der har skrevet en bog om et turn-a-round, som han udførte for IBM. Den hedder "Who says elephants can't dance" og handler om, hvordan man etablerer virksomhedskultur i en meget stor og kompleks virksomhed og samtidig tager hensyn til kunderne og sørger for, at man kan bevæge sig lige så hurtigt, som markedet kræver.

    Det er faktisk ret interessant. Jeg håber, at jeg kan få noget inspiration og en masse gode ideer af den.

    - Hvad er den største opfindelse mennesket har gjort i din tid?

    - Jeg vil sige, at det er internettet. Der er måske nogen, der vil sige, at det blev opfundet før min tid, men ikke i den form, som vi kender i dag. Det er jo imponerende, hvad man kan i dag, og vi er stadigvæk kun lige begyndt at ridse i lakken. Det bliver meget omfangsrigt hvad angår både den erhvervsmæssige og den private anvendelse. Internettet kommer til at ændre den måde, som man tænker på og driver virksomhed på radikalt.

    De nye generationer, der kommer ud på arbejdsmarkedet ? jeg kalder dem Playstation 2-generationen ? har nogle helt andre forudsætninger og andre krav til, hvad man skal kunne, når det handler om værktøjer og brugervenlighed og måden at kommunikere på.

    I dag er det okay, hvis den lille håndværker henne på hjørnet ikke er online, så man kan bestille tid eller købe ind via nettet ? for det er jo kun noget, som de store har. Men når PS2-generationen kommer ud, skal man altså bare være på nettet. Ellers får man ikke nye kunder.

    - Hvilket job har du om 10 år?

    - Godt spørgsmål. Jeg håber, at det er et job, der er sjovt, udfordrende og omgivet af masser af succes.

    - Hvor meget tjener du egentlig?

    - Ha, ha. Alt for lidt, hvis du spørger mig. Men hvis du spørger min chef, så er han nok ikke enig i det synspunkt. Det snakker vi jo ikke om, men jeg har det okay og er kommet til et stadie, hvor der også er nok til, at jeg kan lægge lidt til side.




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Advania Danmark A/S
    Hardware, licenser, konsulentydelser

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

    29. august 2024 | Læs mere


    Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

    På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

    04. september 2024 | Læs mere