Artikel top billede

It-Kompagniet: Selskabstømning kan koste os livet

It-forhandleren fra Søborg risikerer en betalingsstandsning, efter at en af deres kunder er løbet fra en millionregning.

Det ser sort ud for It-Kompagniet A/S fra Søborg, der efter et kaotisk år går en yderst usikker fremtid i møde.

»Lige nu holder vi fast med det yderste af neglene, så slemt er det« siger direktør Mikael Tarne og fortæller, at virksomheden er blevet tvunget i knæ og risikerer at gå i betalingsstandsning, efter at en kunde fra autobranchen er smuttet fra en millionregning.

It-Kompagniet vandt sidste år en retssag over kunden og blev i landsretten tilkendt en erstatning på 1,6 millioner kroner fra kunden, der gennem længere tid ikke havde betalt sine regninger for it-drift og konsulentydelser.

Siden da er kunden gået konkurs, og ifølge Mikael Tarne nåede kunden at flytte værdierne over i et holdingselskab kort forinden.

»Der er tale om decideret selskabstømning. Selskabet gik konkurs i maj, men først to måneder efter fandt vi ud af det, for af en eller anden mærkelig grund stod vi ikke på kuratorens liste, og kuratoren har i det hele taget ikke håndteret sagen særlig godt. Inden konkursen flyttede virksomhedens ejer ti millioner kroner over i sit holdingselskab,« fortæller Mikael Tarne og tilføjer, at kunden har startet en ny virksomhed op.

Han fortæller, at It-Kompagniet, siden de hørte om konkursen, har prøvet at overbevise kuratoren om, at de skal have deres penge. Indtil videre forgæves.

Lige nu prøver Mikael Tarne at få SKAT til at gå ind i sagen, for han hævder, at kunden også har snydt de danske skatteborgere for 1,3 millioner kroner.

»Jeg har det ad helvede til med den her sag. Jeg har ringet til SKAT de første ti gange, og jeg har nærmest truet kurator, for hans optræden i sagen stinker mildest talt,« fortæller Mikael Trane.

IT-Kompagniet har også kæmpet med en række andre sager gennem året, blandt andet en sag om betaling af levering af mangelfuld hardware.

IT-Kompagniet kom ud af det seneste regnskabsår, der sluttede 30. juni, med et underskud på 3,2 millioner kroner før skat.

På grund af de økonomiske problemer er selskabets driftsaktiviteter overgået til det tilknyttede selskab, IT Kompagniet Jylland Aps.


 




IT-JOB

Politiets Efterretningstjeneste

Netværks- og/eller firewallspecialister til PET

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Delivery Manager

Københavns Professionshøjskole

Nytænkende og agil IT-projektleder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere