Artikel top billede

Internet på vej i biler

Biler vil blive leveret med internet i løbet af de næste ti år.

Hækspoiler, soltag eller kopholder. Snart skal listen med almindeligt ekstraudstyr til din nyindkøbte bil udvides med endnu en ting. Internet.

Analysehuset IMS Research mener, at internet snart dukker op i mange nye biler. En forudsigelse som andre også tidligere har gjort sig. Konkret mener IMS Research, at der i 2017 vil være internet i seks milliarder biler.
Der laves allerede biler med indbygget internet, men det har en meget lille udbredelse. IMS Research anslår, at der blev puttet internet i cirka en million biler sidste år. Især i Japan.

Og selv om mange altså tidligere fejlagtigt har spået, at internetopkoblede biler ville blive standardudstyr i alle nye biler, så tør analytikerne godt gætte på, at vi nu står på bunden af en kraftigt stigende kurve.

“Der er to ting, som vil få efterspørgslen på internet i bilerne til at stige. Muligheden for at kunne downloade apps og så den generelle konstante forbedring af netværkene,” siger rapportens fader Jon Cropley.

En rullende iPhone
Cropley peger på den store succes for applikationer på telefoner som en drivkraft for den rullende internetrevolution. Applikationer giver telefoner mange nye funktioner, og det samme bør også være muligt i bilerne, mener Cropley. Der er allerede udviklet programmer, som kan finde vejrudsigter for destinationen, eller som kan læse mails højt, mens chaufføren er optaget af at køre.
Hvis markedet for applikationer til biler tager fart, kan det blive et lukrativt marked, som i 2017 vil være 20 milliarder kroner værd.

Analytikernes anden forklaring på prognosen er den løbende forbedring af 3G-nettet og de kommende 4G-net.

Han peger dog på, at bilfabrikanterne har en udfordring i at bruge internettet på den rigtige måde. Der er for eksempel bekymringer for, at internet i biler kan virke distraherende under kørslen.

Analysehuset har også lige frigivet en rapport, der anslår, at der er fem milliarder internetopkoblede genstande I øjeblikket. Og at antallet vil stige til 22 milliarder i 2020. Inklusiv net-biler. 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere