IT-profil: Drømmer om at hjælpe iværksættere

Stefan Kousgaard er vildt med at lave lidt af det hele i Amesto Solutions og drømmer om at hjælpe iværksættere i gang med deres virksomhed.

Hvad holder du mest og mindst af ved itbranchen?
Jeg er vild med dynamikken i IT-branchen. Der er aldrig to dage eller to produkter der er ens. Omvendt ville jeg gerne i mine 15 år i branchen have undværet det, vi selv kalder "pistolsælgeren", altså personen der sælger luftkasteller til intetanende kunder.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?
Jeg er stolt af, at jeg ved flere lejligheder på forskellige stadier i min karriere, er blevet betroet spændende og særdeles alsidige opgaver med oprydning, opbygning eller udbygning af forskellige aktiviteter - at folk har tillid til at netop jeg kan bidrage positivt.

Og hvad er du mindst stolt af?
Jeg er ikke stolt af mine evner til at involvere mig i for mange opgaver, fordi det fratager tid og energi i samværet med min familie.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?
En fyr som Martin Thorborg (Jubii, Spamfighter, Amino m.m.) der tør sige tingene lige ud, og vel at mærke ved hvad han taler om. Det er imponerende hvordan han fuldstændigt uselvisk deler ud af sine erfaringer. Han har inspireret rigtigt mange. Derudover min gamle mentor Willy Bechmann, som i sin tid skabte rammerne for Carmen Curlers, La Santa Sport med flere.

Hvor ville du være i dag, hvis du kunne gå tilbage i tiden og selv udforme din karriere?
Jeg har altid drømt at være jurist eller reklametegner Netop forskellen på de to karrieredrømme illustrerer så glimrende hvordan jeg er skruet sammen. Jeg laver gerne både firmaets hjemmeside, ansættelseskontrakterne og månedsrapporteringen samtidig med at jeg lige banker et billede op på væggen eller justerer klimaanlægget.

Hvad laver du om 10 år?
Om 10 år så sidder jeg som 51-årig med grå tindinger med en solid økonomisk opsparing i forskellige firmaer, som jeg fra tid til anden hjælper på strategisk niveau i forbindelse med opstart og udvikling. Min arbejdsuge måtte gerne på det tidspunkt være halveret til maks. 25 timer - man har vel lov at drømme.

Hvilket job - udover dit nuværende - ville du have, hvis du var økonomisk uafhængig og kunne vælge frit?
Jeg drømmer om at lave en "myretue". Et kontorhotel for små og nye selskaber med nem og især billig adgang til alle praktiske ting lige fra økonomistyring, bestyrelse, reception, mødefaciliteter, netværk, hjemmeside, marketing m.m. Kort sagt spare de innovative typer for alt besværet, og give dem modet til at opstarte egen virksomhed.

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?
Der er en konsolidering af ERP-systemerne til små og lidt større virksomheder. Kunsten er at kunne overskue mulighederne, men nøjes med sælge hvad kunden har brug for. Truslen opstår, når tingene kompliceres unødigt, fordi det medfører misbrug af investeringspenge, tid og muligheder.

C.V.
1987 - 1990: Revisor hos Ernst & Young
1991 - 1998: Controller og økonomichef hos Tenfore og PC-brokers
1998 - 2001: Chefkonsulent og regionsdirektør hos NaviCom og NaviGroup
2001 - 2003: Adm. direktør i Alpha IT Group
2003 - 2008: Medejer og direktør i Amesto Solutions (tidligere Competence)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere