Kunderne strømmer til Red Hat

Red Hat er kommet ud af første kvartal med en pæn stigning i omsætningen, og det har givet overskud. Abonnementsordninger til virksomheder får æren for resultatet.

Der går frem for Linux-distributøren Red Hat, der netop har afleveret regnskab for første kvartal. Omsætningen er steget, og underskud er vendt til overskud.

Red Hats omsætning i første kvartal blev på 171 millioner kroner (27,2 millioner dollars) - en fremgang på 39 procent i forhold til samme kvartal sidste år.

Det kan ses på bundlinien, hvor der er overskud på 9,4 millioner kroner (1,5 millioner dollars). For et år siden var underskuddet på 29 millioner kroner (4,6 millioner dollars).

Fremgangen skyldes, at Red Hat har formået at kapre nye kunder til sine erhvervsrettede Linux-produkter. I første kvartal har Red Hat således udvidet sin erhvervskundedatabase med yderligere 23.500 navne. Det er ti procent større tilgang end i samme kvartal sidste år.

Red Hat tjener gode penge på, at virksomhederne abonnerer på konsulentydelser for at sikre sig, at deres open source-systemer fungerer optimalt. Omsætningen inden for abonnementer blev godt og vel fordoblet første kvartal og endte på til 77 millioner kroner (12,3 millioner dollars).

Omsætningen inden for software til private er også gået frem til 28,3 millioner kroner (4,5 millioner dollars) mod 22,6 millioner kroner i samme kvartal sidste år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere