It-profil:: Drømmer om et feriehotel i Provence

Komplex It's Jesper Jensen vil gerne have et wellness-resort i det sydlige Provence.

Hvad holder du mest af ved it-branchen?
De konstante forandringer og mulighederne for hele tiden at skabe nye løsninger.

Hvad holder du mindst af ved it-branchen?
At der ind i mellem dukker en ”lykkeridder” op, der ødelægger ryet for en masse kompetente og seriøse mennesker indenfor branchen.

Hvad er du mest stolt af i din it-karriere?
At opbygge virksomheden Komplex It sammen med en masse kompetente medarbejdere og kunne fastholde en række idealer omkring hvordan man behandler kunder, samarbejdspartnere og medarbejdere med et positivt resultat til følge. Det er jeg meget stolt af.

Hvad er du mindst stolt af i din it-karriere?
En stiuation i starten af 90’erne, hvor jeg skulle præsentere mobile computing for en fagforening. Hele præsentationen var langt an på at der var forbindelse via GSM-nettet. Desværre var der ingen GSM-dækning på stedet hvor præsentationen skulle holdes og det blev en meget pinlig forestilling. Dér var jeg ikke ret stolt.


Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?
Jeg har været begunstiget af at møde mange dygtige og hjælpsomme mennesker som har betydet noget for mig. Skal jeg vælge én må det være André Rohde der i 1988 ansatte mig i Nokia Data (senere ICL), velvidende at jeg ikke vidste et klap om EDB - som det hed dengang.

Hvor ville du være i dag, hvis du kunne gå tilbage i tiden og selv udforme din karriere?
Det strider imod min natur at lave om på noget, jeg har gjort.

Hvad laver du om 10 år?
Ingen idé. Jeg synes, vi alle har travlt med at lave langsigtede målsætninger som er svære at leve op til og oftest er urealistiske. I stedet for en ledestjerne bliver det et åg. Vi lever i en verden som er ekstremt foranderlig. Om 10 år laver jeg noget som er det rigtige for mig og mine nærmeste på det tidspunkt.

Hvilket job - udover dit nuværende - ville du have, hvis du var økonomisk uafhængig og kunne vælge frit?
Hvis jeg ikke kan vælge mit eget job, vil det være som ejer af et ”fusions-gourmet-artistide-wellness-resort” sammen med min dejlige kone i det sydlige Provence.

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?
At Staten fortsætter udelukkelsen af mindre it-forhandlere via Finansministeriets rammeaftaler og kun tilgodeser enkelte producenter og meget store It-forhandlere.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?
Walk as you talk. Som It-minister ville jeg sørge for fornuftig vækst og give grobund for talentudvikling. Som It-minister ville jeg ansætte kreative og indsigtsfulde medarbejdere i departementet som forstår hvad der skal til for at drive it-virksomheden Danmark. og så ville jeg lægge vægt på kvalitet, deadlines og TCO fremfor om man kan spare to kroner på en musemåtte.

Hvordan takler du arbejdspres?
Når man er en del af It-branchen, skal man elske arbejdspres og være en lille smule masochistisk indstillet. Når jeg føler, at det tager overhånd inddrager jeg mine medarbejdere og min familie. Begge dele hjælper på hver sin måde.

Hvordan kobler du af?
Er sammen med familien, Spiller guitar, løber, dyrker fitness eller andre ting af ”non-business” karaktér. Som leder synes jeg også, at det er vigtigt at koble af sammen med medarbejderne, hvilket vi ind i mellem gør med vores racerbane på Herlev-kontoret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere