I sidste måned indrømmede Google, at firmaet ulovligt havde høstet data fra ukrypterede WiFi-signaler.
Men efter at have undskyldt og bedt om forladelse har piben tilsyneladende fået en anden lyd hos Google. Nogle lande, eksempelvis Danmark og Irland, gav Google en hård røffel, men tilgav ellers søgegiganten mod, at den slettede hele datahøsten. Andre lande krævede derimod, at de fik lov til at se på, hvilke data Google havde samlet. Målet var at undersøge Googles lovovertrædelse. I Tyskland melder myndighederne nu, at Google nægter at udlevere de data, som firmaets biler uretsmæssigt har opsnappet. Et lignende krav fra Hong Kong er også blevet afvist.
Google har haft biler på gaden for at hente billeder til Google Streeet View i cirka 33 lande. I Tyskland og Hong Kong truer nu Google med bøder, hvis informationerne ikke udleveres. Belgien, Frankrig, Italien, Spanien, Schweiz og Tjekkiet vil have Google til at gemme oplysningerne - og måske på et senere kræve dem udleveret.
Google overvejer, om firmaet skal bøje sig for kravet. Men firmaets advokater advarer i øjeblikket mod at gøre det. Privatlivsorganisationen Electronic Frontier Foundation (EFF) mener for eksempel heller ikke, at myndighederne har krav på at få data.
Ingen brok i Danmark
I Danmark, hvor den ulovlige indsamling også har stået på, krævede Datatilsynet, at alle gemte data straks blev slettet. Derfor er Google stadig på god fod med de danske data-myndigheder.
”De har sagt, at de har slettet informationerne. Men vi havde jo nogle helt specifikke krav til den måde de danske data blev slettet på, og det har de lovet at give os en endelige bekræftelse på, så den går vi og venter på. Men vi har ingen grund til at tro, at de ikke vil slette data," siger kontorchef Lena Andersen hos Datatilsynet.
Datatilsynet beordrede informationerne slettet "så tidligt som muligt og på ethvert medie, hvor dataene har eksisteret på et tidspunkt, eksempelvis lokale diske i Google Street View-biler, back up-medier og servere".