Bærbare: Fra teknik til strategi

<b>Synspunkt:</b> Erik Søe fra Fujitsu Siemens mener, at bærbare computere efterhånden er blevet et livsstilsprodukt, og ikke bare et arbejdsværktøj.

Bærbare computere har - som alle ved - ikke altid været bærbare, men ligefrem slæbe-bare kæmpemaskiner uden batterier. Og de forurenede tilmed stærkt, når de blev skrottet.

Siden er udviklingen gået stærkt, og lige nu sker der to vigtige ting i markedet: Fra at være firkantede sorte og grå æsker af varierende tykkelse og med varierende effektivitet, er de bærbare blevet både værdiskabende forretningsværktøjer for virksomheder og prestigefyldte livsstilsprodukter i fritiden.

Derfor er det ikke længere kun teknik, det handler om. Den rigtige bærbare er vitterlig et strategisk værktøj, hvis det bliver brugt på den rigtige måde - med de rigtige applikationer.

I dag bør man forvente, at den nye bærbare har indbygget mobilitet i form af GPRS eller UMTS. Den moderne bærbare har også en størrelse og en teknologi der sikrer, at maskinen vil kunne løse alle type opgaver - fra ingeniørens ændring af konstruktioner til musikerens udvikling af den nye jingle. Og det skal foregå på den miljørigtige måde: Man skal kunne skille sig af med den gamle maskine eller købe den næste med god samvittighed.

Endelig skal de moderne bærbare have et design, der vil blive lagt mærke til. De flade grå og sorte æsker bliver afløst af maskiner, produceret af magnesium og titanium - og behandlet med flygel-lak. Og farverne skal kunne matche din virksomheds logo, dit tøj eller måske dit humør.

For nogle år siden skulle bærbare faktisk være så store som mulige, men efterhånden som skærmopløsninger og lys-effektiviteten i skærmene bliver endnu bedre, skal skærmene kunne bruges til ethvert formål. Enhver der har forsøgt at bruge en klassisk bærbar på et almindeligt Economy-sæde i et SAS-fly ved, at det ikke er nogen spændende øvelse. Derfor vil man se langt flere notebooks i varierende størrelser, der passer til den enkelte brugers behov.

Priserne på bærbare falder i samme hastighed, som der kommer langt mere teknologi og flere bytes i maskinerne. Og den udvikling vil fortsætte. Men de dyre topmaskiner vil stå først i køen, når den ny teknologi og det flotte design indføres. Herefter vil design og teknologi blive transformeret over i de mindre maskiner.

For folk som jeg selv, der sværger til bærbare og mobile maskiner, er der grund til glæde. Fremtiden bliver endnu mere bærbar og mobil, teknologien bliver endnu stærkere - og det hele bliver pakket ind i et individuelt design.

Af Erik Søe
Salgsdirektør
Fujitsu Siemens Computers




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere