Telesalg bliver politisk varm kartoffel

Salget af det skandaleombruste amerikanske teleselskab Global Crossing til Singapore-selskabet ST Telemedia møder nu officiel politisk modstand. Aftalen er i strid med amerikanske interesser og bør stoppes, fordi ST Telemedia er kontrolleret af den singaporeanske regering, lyder kritikken.

Planen om at sælge det kriseramte amerikanske teleselskab Global Crossing til singaporeanske ST Telemedia bliver nu mødt af officiel politisk modstand.

Et medlem af den amerikanske lovgivende forsamling, demokraten Edward Markey, har brugt en høring om frihandel mellem de to lande til at rase mod salgsplanen.

- Vores regering må gribe ind i denne handel, for den er ikke i USA's interesse. Ellers kommer amerikanske virksomheder til at konkurrere med selskaber, det er ejet af den singaporeanske regering, lød kritikken fra Edward Markey.

ST Telemedia: Vi får ikke statsstøtte
Han støtter sin kritik op ad den lov, der forbyder salg af amerikanske teleselskaber til virksomheder, der er ejet eller kontrolleret af andre landes regering.

ST Telemedia er en afdeling af Temasek Holding, der er den singaporeanske regerings investeringsselskab. En talsmand for ST Telemedia, Haidee Schwartz, siger dog til Reuters, at selskabet er 100 procent fri af statslig indblanding.

- ST Telemedia modtager ikke statsstøtte og er ikke på nogen måde kontrolleret af den singaporeanske regering, siger hun.

Hutchison trak tilbud efter chikane

Indtil begyndelsen af maj så det ud til, at ST Telemedia og det Hong Kong baserede teleselskab Hutchison Whampoa ville gå sammen om at købe 61,5 procent af aktierne i Global Crossing for 1,7 milliarder kroner.

Men salgsaftalen blev forpurret af de amerikanske myndigheder, der udskød godkendelsen og var så kritisk overfor Hutchison Whampoas tilknytning til de kinesiske myndigheder, at selskabet trak sit købstilbud tilbage.

ST Telemedia har udvidet sit købstilbud til også at omfatte Hutchison Whampoas andel. Dermed vil ST Telemedia alene få en kontrollerende aktiepost, hvis købet går igennem.

Global Crossing, der ejer fiberoptiske netværk i 27 lande, gik i betalingsstandsning i januar sidste år med en gæld på 82 milliarder kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere