TDC tjener tykt på hospitalspatienter

På Rigshospitalet kan patienter og pårørende nu komme trådløst på nettet, men det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse.

For tre måneder siden åbnede Rigshospitalet for, at patienter og pårørende kan koble sig på Rigshospitalets trådløse netværk, Patientnettet. Dermed blev det muligt at komme på nettet direkte fra hovedparten af Rigshospitalets klinikker. Det er gratis at hente informationer fra Rigshospitalets hjemmeside og en række andre sundhedssider, men hvis man ønsker adgang til resten af nettet, skal der købes et skrabekort i Rigshospitalets kiosk - og det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse.

Rigshospitalets eget nyhedsbrev IndenRigs fortæller om en 49-årig nyopereret hjertepatient, der driver virksomhed og handler med aktier under indlæggelsen på Rigshospitalet via patientnettet. Allerede fire dage efter, at han fik indopereret en ny hjerteklap, sidder han allerede i sygesengen og tjekker aktiekurser via sin medbragte, bærbare computer.

»Jeg går meget op i aktier og ligger lige nu i Top 100 i Børsens aktiespil. Tiden flyver af sted, når jeg kan beskæftige mig med noget interessant frem for bare at ligge og kigge op i loftet. Den første dag efter operationen delte jeg stue med en bankdirektør, og vi lå med hver vores computer og udvekslede aktietips. Det var herligt,« siger patienten, Helge Larsen, til IndenRigs.

Men han tilføjer, at det er meget dyrt at bruge Rigshospitalets trådløse net.

»I går købte jeg netadgang for 300 kr., og de er allerede brugt, så nu må jeg have fat i mit Dankort for at købe mere tid. Det burde ikke koste mere end normalt bredbånd, dvs. 200-300 kr. pr. måned,« siger han.

It-chef Bjarne Kohl fra Rigshospitalets it-afdeling bekræfter at det kan blive dyrt for patienterne at gå på nettet.

»Ja, det er dyrt. Desværre er Rigshospitalet ikke herre over prispolitikken, som helt og aldeles styres af TDC, som står for driften af Patientnettet. Vi er underlagt de samme priser som gælder på benzinstationer, hoteller m.m., som også benytter TDC's hotspot ordning. Jeg vil dog opfordre patienter til at vurdere, hvilken betalingsform, som er bedst egnet i hvert enkelt tilfælde. Der findes både skrabekort, voucher og månedsabonnement - fælles for dem alle er, at de gælder til alle TDC's hotspots i hele Dannmark,« siger Bjarne Kohl til IndenRigs.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere