Digital signatur bliver krav fra distributører

Inden længe er den digitale signatur måske en del af den almindelige samhandel mellem distributører og forhandlere. Distributørudvalget under IT Brancheforeningen med Ole Eklund i spidsen arbejder nemlig med planer om at gøre den digitale signatur til et fælles login til distributørernes webhandelspladser.

Et initiativ, der møder umiddelbar sympati hos eksempelvis CBC-kæden, hvor direktør Peder Hvejsel udtaler sig meget positivt om ideen.

»Det er jo den vej det går. Og hvis den kan erstatte forskellige passwords til de forskellige distributører, så kan jeg kun synes det er en god idé,« siger Peder Hvejsel.

For distributørerne er der flere gode argumenter for at indføre den digitale signatur, mener Ole Eklund, der er formand for distributørudvalget under IT Brancheforeningen.

»Det højner sikkerheden og gør det lettere at imødegå svindel. Man kunne tænke sig en situation, hvor en tidligere medarbejder misbruger sit login og handler ind på forhandlerens vegne efter at vær blevet fyret. Med den digitale signatur kan forhandleren ved at trække den digitale signatur tilbage med én handling forhindre medarbejderne i at købe hos alle distributørerne,« siger Eklund.

Mere om sagen i dagens trykte udgave af CRN.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere