Mandagens aviser om IT

Venturefolk ser lysere på fremtiden. CBB: Skarp kritik til TDC. Kun få vælger Orange. Pres på mobilpriser. Vedbæk krumtap i Gates' satsning. 200 millioner kroner bag Navision. Unge vil have IT-uddannelser. Fynsk IT-firma blandt 50 hurtigst voksende i EU.

Venturefolk ser lysere på fremtiden

Venturebranchen ser lysere på fremtiden, selv om den fortsat er præget af afmatningen i den globale økonomi og et lavt niveau for køb og salg af virksomheder. Ventureselskaberne er begyndt at investere i unge virksomheder, som de udvikler og senere sælger. Det viser en undersøgelse fra Dansk Venture Kapital Sammenslutning og Vækstfonden. (Børsen)

CBB: Skarp kritik til TDC
Det lille mobilselskab CBB Mobil kritiserer TDC for at have skjult væsentlige oplysninger om sit køb af lavpris-selskabet Telmore. TDC og Telmore oplyste oprindelig, at TDC havde købt en minoritetsandel af Telmore, men senere undersøgelser har vist, at der reelt er tale om en overtagelse. CBB frygter, at TDC har planer om at bruge Telmore som stråmandsvirksomhed for at udradere lavpris-konkurrenterne. "Jeg frygter, at formålet er at ødelægge konkurrencen til skade for kunderne", siger Teddy Pedersen, administrerende direktør i CBB Mobil.

Kun få vælger Orange

I årets første kvartal er det kun lykkedes teleselskabet Orange at kapre 2.000 nye mobilkunder. Orange har nu 511.000 mobilkunder. Dermed er måneders anstrengelser og brug af millioner af kroner kun blevet kronet med en kundetilgang på mobil-området på 0,4 procent. Til sammenligning har resten af Orange-familien opnået en gennemsnitlig vækst i kundeantal på syv procent. Orange Danmark er Orange-gruppens suverænt mindste selskab målt i antal kunder. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Pres på mobilpriser

Priskrigen på mobilmarkedet er slået igennem i IT- og Telestyrelsens kvartalvise prisundersøgelse, der viser, at det er blevet billigere at anvende mobiltelefonen. For de personer, der anvender en mobiltelefon som erstatning for en fastnet-telefon, er TDC det billigste mobilselskab at være kunde hos. Lavprisselskabet CBB Mobil er billigst, hvis man anvender sin mobiltelefon som supplement til en fastnet-telefon. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Vedbæk krumtap i Gates' satsning

Microsoft vil udvide staben af udviklere i Vedbæk med omkring 20 procent i kampen om de små og mellemstore virksomheder. Software-giganten sætter 13 milliarder kroner af over de næste 15 måneder til at få koncernens programmer udbredt til de små og mellemstore virksomheder. Ifølge Microsofts chef for Europa, Mellemøsten og Afrika, Jean Philippe Courtois, er ansættelsen af 50 nye systemudviklere til Vedbæk et bevis på, hvor vigtig Danmark er i den kamp (Politiken).

200 millioner kroner bag Navision

Microsoft sætter op mod 200 millioner kroner ind på at gøre programmerne fra det tidligere Navision mere kendte i Europa. Med en reklamekampagne til 35 millioner kroner vil Microsoft sparke ekstra gang i salget af økonomisystemer til de små og mellemstore virksomheder, som der findes 20 millioner af bare i EU. (Børsen).

Unge vil have IT-uddannelser

Trods arbejdsløshed er uddannelserne til datamatiker og multimedie-designere blandt de mest søgte af landets unge. Mest søgt er uddannelsen til datamatiker, viser tal fra Danmarks Statistik. De færdiguddannede datamatikere og multimedie-designere skal dog ikke forvente, at arbejdsgiverne ligefrem står i kø for at få fingre i dem. På Sjælland er næsten otte ud af 10 multimediedesignere for eksempelvis uden arbejde. (Erhvervsbladet)

Fynsk IT-firma blandt 50 hurtigst voksende i EU

Den fynske IT-virksomhed Munk er som den eneste danske virksomhed blevet udpeget til en af de 50 hurtigst voksende IT-virksomheder i EU. Dermed fortsætter den odenseanske virksomhed sin vækst. Listen bliver udarbejdet efter, hvor mange personer, de pågældende virksomheder har ansat siden 1997. Vinderen - tyske Buw - ansatte i perioden 867 mand. Munk ansatte 76 nye medarbejdere. Ikke overraskende ser bestyrelsesformand Helge Munk lyst på fremtiden. (Erhvervsbladet)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere