Artikel top billede

MICROSOFT WPC 2010:: Microsoft: Øgede krav vil styrke forhandlere

Skarpere krav til forhandlernes kompetencer vil gøre det tydeligere for kunderne, hvad den enkelte forhandler står for, lyder det fra Microsofts danske partneransvarlige, Søren K. Pedersen.

Efter at have gødet jorden blandt sine forhandlere og partnere i halvandet år, er Microsoft til oktober klar til for alvor at skyde en ny version af sit partnerprogram i gang.

I fremtiden forsvinder det nuværende pointbaserede certificeringshierarki og bliver erstattet af et nyt system, baseret på partnernes konkrete kompetencer indenfor specifikke forretningsområder. Det betyder ifølge Søren K. Pedersen, der er Microsofts ansvarlige for partnerprogrammet i Danmark, øget differentiering mellem partnerne.

»Det er ikke bare et spørgsmål om nye krav, men også at vi kridter en bane op, hvor vores partnere kan netværke og samarbejde indbyrdes,« siger han og understreger, at det nye partnerprogram i vid udstrækning imødekommer forhandlernes egne ønsker om en klarere profilering overfor kunderne.

Men udover øget samarbejde mellem forhandlerne, skal det også blive tydeligere for kunderne, hvad den enkelte forhandler kan tilføre de enkelte produkter.

»Det gamle pointsystem har betydet, at der blev lagt vægt på bredden i partnernes viden og kompetencer. Med det nye partnerprogram flytter vi vores fokus fra det brede til det specifikke, så kunderne kan se, hvem der er stærkest på et givet område. Det gør vores partnernetværk mere transparent og tilgængeligt for kunderne,« siger Søren K. Pedersen.

Han fortæller, at Microsoft det seneste år har brugt mange kræfter på at være i dialog med partnerne, og i alt har mere end 1.000 partnere deltaget i møder og seminarer om de nye spilleregler i Microsoft-familien.

»Partnerne stiller krav om endnu mere gennemskuelighed for kunderne, plus at de ønsker bedre muligheder for at samarbejde indbyrdes. Men markedet stiller også krav om øget samarbejde, og derfor har partneren brug for at få hundrede procent credit for deres kompetencer. Og for det tredje ønsker vi selv at skabe større klarhed over, hvad vores partnere står for, så kunderne lettere kan finde den rigtige partner til at opfylde deres behov,« siger Søren K. Pedersen.

Det nye koncept for Microsofts partnerprogram med stærkere fokus på kompetencer bliver et væsentligt omdrejningspunkt for Microsofts årlige partnerkonference, WPC, som løber af stabelen i USA's hovedstad Washington DC i den kommende uge.

CRN rapporterer løbende fra konferencen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere