Såret konkurrent kæmper mod statslige eneaftaler

Konica Minolta vil blive hårdt ramt af de offentlige eneaftaler med HP/Topnordic og Xerox, erkender direktøren Martin Rahbek, men han nægter at give op på forhånd.

Da de statslige eneaftaler på kopi og print blev offentliggjort tilbage i oktober sidste år, sagde Martin Rahbek, direktør for Konica Minolta, at han ville starte en priskrig og underbyde ene-aftalerne for at forsvare sin position på markedet.

For nylig kom det frem, at priserne på eneaftalerne ikke bare er lave, men ekstremt lave. Topnordic kan således sælge HP-printere til det offentlige til priser, som er under halvdelen af konkurrenternes kostpris.

»Jo, der er svært at stille noget op mod de priser. Men ingen af os andre udbydere har råd til at lade HP overtage det offentlige marked 100 procent. Vi bliver nødt til at tage kampen op - og foretage de investeringer, som er nødvendige, for at vi ikke slipper taget i det offentlige marked, siger Martin Rahbek.

Sidste år havde Konica Minolta en tredjedel af alle kommuner som sine kunder samt en hel del statslige kunder. De statslige må ifølge et direktiv fra Finansminsteriete kun købe print og kopi på eneaftalerne, så her mister Konica Minolta alle sine kunder og hele sin omsætning. Billedet er mere uklart på den kommunale front. Knapt halvdelen af de 100 storkomuner har koblet sig på eneaftalerne, hvilket betyder, at de også har bundet sig til at handle eksklusivt med Topnordic og Xerox. Men ifølge Martin Rahbek er der stadig ræson i at kæmpe for de resterende kunder, lige som kampen for at få ændret på eneaftalerne gennem lobbyarbejde ikke er opgivet.

Men internt i Koncica Minolta har eneaftalerne dog allerede ført til nedlæggelsen af stillinger:

»Vi er i gang med at lægge strategien om så vi ikke er så afhængige af offentlige marked og i stedet satser mere på det private marked. Nogle af de offentlige salgskonsulent-stillinger er blevet nedlagt, men vi kæmper fortsat for at beholde kommunerne, og mange af dem er stærkt utilfredse med de begrænsninger, som eneaftalerne giver dem,« fortæller Konica Minolta-direktøren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere