IT-PROFIL:: Tror på et dansk Nokia

It-branchen har behov for at tiltrække flere unge med forretningsorienteret tilgang til branchen, mener Citrix danske landechef, Niklas Lindberg.

Hvad holder du mest og mindst af ved it-branchen?

Pulsen, den dynamik og udvikling som gør, at alt sker i et højere tempo, er nogle af de ting, jeg sætter pris på ved branchen. Et problem er, at vi ikke får nok »nyt blod« tilført. Vi mangler nye og flere ressourcer – specielt mangler vi flere cand.merc’ere og HD’ere inden for it-branchen – unge mennesker med en mere forretningsorienteret og økonomisk tilgang til branchen.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?

At jeg har bidraget til vækst i de selskaber, jeg har arbejdet i. At denne vækst også har skabt nye arbejdspladser, er det, jeg er specielt stolt over og glad for. I Citrix er jeg glad for at have været med på den fantastisk positive rejse, vi har haft i Norden gennem de seneste fem år, som blandt andet har resulteret i en markant vækst.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?

I min tidligere karriere inden for business consulting arbejdede jeg sammen med nogle mennesker, som jeg har lært rigtigt meget af – en af de mest markante var Jari Matula – Managing Director for Deloitte Consulting i Finland.

Hvor ville du være i dag, hvis du kunne gå tilbage i tiden og selv udforme din karriere?

Jeg er ret godt tilfreds med de valg, jeg har truffet, så der er ikke så meget, jeg ville have gjort anderledes. Jeg er glad for, at jeg har oplevet branchen både set med kundens briller og fra den neutrale rådgivers side samt nu fra leverandørens perspektiv. Men da jeg læste i USA overvejede jeg alvorligt at gå den akademiske vej. Universitetsmiljøet har altid fascineret mig.

Hvad laver du om ti år?

Jeg håber, at jeg er lidt mere involveret i bestyrelsesarbejde. Dét, synes jeg, er spændende.

Hvilket job – udover dit nuværende – ville du have, hvis du var økonomisk uafhængig og kunne vælge frit?

Jeg har altid været meget interesseret i design og indretning, så måske at arbejde sammen med min kone i hendes virksomhed. Men jeg er nu ret godt tilfreds med mit arbejde i dag. Citrix er en meget spændende virksomhed at arbejde i netop i disse år.

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?

Jeg ser ikke større mørke skyer, men vi skal, som også tidligere nævnt, være opmærksomme på hele tiden at blive bedre til at se nye muligheder – både i markeder, i mennesker og i tværfagligt samarbejde. Det er vores bedste mulighed for at udvikle vores evne til at tiltrække nye talenter, så hjulene kan forblive i fremdrift.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?

Som det relativt lille land, vi trods alt er, gælder det om at trække på alle ressourcer bedre end, vi gør i dag. Der diskuteres meget om et mere udbygget samarbejde mellem universiteter og erhvervslivet, men som minister ville jeg skrue markant op på den front og ikke kun tale om det. Som finne bliver jeg tit spurgt, hvordan en virksomhed som Nokia kunne skabes i så lille et land som Finland. Mit svar er, at en af hemmelighederne er, at Nokia altid har været rigtig dygtige til at involvere universiteterne i research, talentudvikling og så videre. Men med det rette samarbejde og troen på, at det kan lade sig gøre, så kan vi sagtens også i Danmark skabe et nyt »dansk Nokia«.

Hvordan tackler du arbejdspres?

Citrix er jo et amerikansk børsnoteret selskab, og det betyder, at vi i perioder har rigtig travlt. Under disse tidsperioder forsøger jeg at dyrke så meget sport som muligt. Det har altid fungeret fint for mig.

Hvordan kobler du af?

Igen er mit bedste våben at dyrke sport. Jeg løber eller spinner så meget som muligt. Derudover hjælper det også, at de fleste af vores private venner ikke arbejder i branchen, så vores middagsselskaber handler om andet end it.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere