Forhandlerprotest mod edbpriser.dk

Forhandlere føler sig ladt i stikken efter prisportalen med dags varsel ændrede sin prisliste-rangering.

Flere onlineforhandlere føler sig svigtet af prisportalen edbpriser.dk. Trods alle aftaler gennemførte det Aller-ejede edbpriser.dk med én dags varsel en ny metode til at udregne rækkefølgen på billigste butik.

Hos Danmarks måske største onlinespilforhandler, Coolshop, raser
daglig leder Jakob Risgaard over det manglende varsel på en så markant ændring.

»Det er under al kritik, at de ikke giver besked i god tid. For større butikker som os har det kæmpe betydning, fordi det griber ind i
hele vores strategi,« siger Jacob Risgaard.

Prisportalens nye måde at liste forhandlerne betyder, at forhandlere, der ikke kan angive en præcis leveringstid ryger nederst på listen - langt fra den attraktive førsteplads.

I spilbranchen kan især leveringstid være svær at angive. Når edbpriser.dk ændrer deres metode til at prioritere varerne, påvirker det butikkernes placering på listen voldsomt, mener Jakob Risgaard. Han kræver derfor, at edbpriser.dk giver et længere varsel inden de
laver om på prislistemetoden, så forhandlerne har mulighed for at sadle om, inden ændringen træder i kraft.

Også direktør Jacob Pihl Eriksen fra onlinebutikken Edbbiksen.dk anklager edbpriser.dk for at svigte egne spilleregler, når de gennemfører ændringen uden de 30 dages varsel, som de garanterer i deres forretningsbetingelser.

»Det er ikke acceptabelt, for så er de ikke en troværdig samarbejdspartner. De kunne godt sørge for at være tro mod sig selv og det, der er bedst for deres forhandlere,« siger Jacob Pihl
Eriksen.

Afdelingschef hos edbpriser.dk Thomas Hvalsø Hansen skriver i en mail til CRN, at man har implementeret ændringerne med kort varsel, da »de forhandlere og brugere, vi har drøftet tiltaget med, er begejstrede«.

Læs mere i det nye nummer af CRN, der er på gaden i dag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere