HP giver rene ord for pengene

Trods skarpere konkurrence får HP-forhandlere stadig gode avancer, siger partner-direktør Henrik Sinnbeck og opfordrer til sammenhold i krisetider.

HP Danmark kan for andet år i træk smykke sig med titlen som den bedste producent i CRN's image-undersøgelse. Dermed konsoliderer HP sin position som den it-producent, der både i forhold til størrelse og renommé sætter standarden på det danske marked.

»Vi har et eftertragtet brand og stærke produkter, og det giver vores partnere en fordel i konkurrencen, men betyder også stærkere konkurrence partnerne imellem,« siger en tilfreds Henrik Sinnbeck, ved nyheden om topplaceringen i Image 2008.

Sinnbeck glæder sig især over den del af undersøgelsen, der viser, at HP trods de seneste års skarpere profil og højere krav til forhandlerne, har forbedret sin score, når det gælder virksomhedens ledelse og evnen til at skabe gode avancer for partnerne.

»Den hårdere konkurrence, som vi har lagt op til, kunne have betydet lavere avancer for forhandlerne, men det er ikke sket. Derfor er det logisk, at forhandlere nu kvitterer for, at vi har været i stand til at beskytte deres indtjening,« siger HP-direktøren.

Forhandlerne har også vurderet, at HP's ledelse i det forløbne år har stået mere markant i terrænet. Den gode nyhed er så ifølge HP-bossen, at den nye partnerstrategi er velegnet til, at der kan opereres i et krisepræget marked.

»Der er ingen vej udenom, at et stagnerende marked vil betyde mere krig på kniven og hårdere konkurrence. Og vores holdning er klar: Skal vi vækste, må vi gå efter at tage markedsandele fra vores konkurrenter. På business-siden er det Lenovo og Dell, og på consumer er det Acer. Det er vi klar til, og de forhandlere, der vil kæmpe sammen med os, bliver de forhandlere, der får det godt,« lyder det fra Henrik Sinnbeck.

»Vi fortsætter vores fokus på udvikle de kompetencer, som partnerne ligger inde med på specifikke områder. Dels skal vi udvide antallet af partnere, så vi stadig kan være tæt på kunderne både rent geografisk og i forhold til det brede sortiment hos den enkelte partner. Samtidig skal vores guldpartnere være klar til at give en stærkere penetration i den tunge ende af markedet. Målet er ikke at skyde bredt, men at stikke dybt i vores engagement hos den enkelte partner,« siger Henrik Sinnbeck.

På distributørsiden nærer Henrik Sinnbeck dog intet ønske om en ændret struktur Heller ikke selv om han erkender, at HP tidligere har skubbet på en udvikling i retning af færre spillere i den del af it-kanalen.

»Antallet af distributører er passende. Vi har ramt et niveau, som vi er tilfredse med, som giver sikkerhed for, at de enkelte distributører kan fordybe sig i deres specialer, uden at det går ud over konkurrencen,« siger Henrik Sinnbeck.

Læs hele interviewet med Henrik Sinnbeck i CRNs IMAGE 2008.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere