Nye millioner til optisk udviklingsselskab

Ingeniørerne hos det danske firma Micro Managed Photons (MMP) har hentet 9,5 millioner kroner i yderligere kapital, hvilket skal række, indtil prototypen på deres forskning står klar. Selskabet arbejder på drastisk at minimerer lys-tabet mellem optiske fibre og de komponenter i et netværk, fibrene er tilsluttet.

Det lille danske teknologifirma Micro Managed Photons (MMP) har fået penge til at sikre sig endnu et år.

Med 9,5 millioner kroner i venturekapital fra InnFond har selskabet grundlaget på plads frem til prototypen på de syv ingeniørernes arbejde står klar i andet halvår 2004.

- Det har været enormt svært at skaffe den kapital, vi nu står med, men det betyder ikke, at vi er gået på kompromis med vores strategiplan, siger administrerende direktør Bonni Kryger hos MMP.

Seks nu og 3,5 senere

Fem kolleger fra Aalborg Universitet og Danmarks Tekniske Universitet stiftede selskabet MMP i august 2001, og siden er det lykkedes firmaet at hive lidt over 27 millioner kroner hjem i venturekapital.

De seneste 9,5 millioner kroner fra InnFond er fordelt med seks millioner kroner her og nu, mens de resterende 3,5 millioner først falder, når MMP har rundet endnu en milepæl i udviklingen.

Det betyder, at selskabet, der ligger på DTU, har kunnet ansætte de forventede ingeniører og holde den udviklingsplan, der i 2001 dannede grundlag for stiftelsen.

Lys-tabet minimeres

MMP arbejder på at minimerer lys-tabet mellem optiske fibre og de komponenter i netværket, fibrene er forbundet til. Prototypen bliver en såkaldt Optical Add-Drop Multiplexer.

Den skal blandt andet sikre, at lyset i optiske fibre, der bruges i kraftige netværk, kan pilles ud af fibrene og sendes i en anden retning, uden af signalet bliver svagere.

Målet er mindre komponenter, så lys-tabet mellem dem minimeres. MMP anvender guld frem for glas til at lede lys, hvilket ifølge MMP betyder, at multiplexeren kan håndtere ledningen af lys bedre.

Langt fra kommercielt produkt

MMP er dog fortsat meget langt fra at have et kommercielt produkt klar, oplyser Bonni Kryger.

- Vores milepæl er prototypen. Først når den står klar, tager vi fat på at gøre produktet kommercielt. Dertil har vi brug for en helt ny, og anderledes stor, kapitalrunde. Eller måske, at der kommer en villig køber forbi, siger han.

Ud over InnFond tæller investorerne i MMP Lønmodtagernes Dyrtidsfond, CAT Seed, Bonni Krygers eget ventureselskab og de fem stiftere af selskabet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere