Arla trækker sig fra Eurotrust-bestyrelser

Mejerigiganten Arla Foods frygter, at det skader koncernen, hvis finansdirektøren bliver siddende i bestyrelsen for sikkerhedsfirmaet Eurotrust og datterselskabet Netvaulting, som Arlas investeringsselskab ejer 15 procent af.

Blæsten omkring sikkerhedsselskabet Eurotrust får nu Arla Foods til at trække sig fra bestyrelsesposter i både Eurotrust og datterselskabet Netvaulting, som Arla er medejer af, skriver Børsen.

Avisen citerer Arla Foods administrerende direktør, Jens Bigum, for at sige, at det ikke længere er hensigtsmæssigt, at koncernen er repræsenteret i de to bestyrelser.

Arla Foods formand, Knud Erik Jensen uddyber det således overfor Børsen:

- Arla Foods ønsker ikke at have medarbejdere siddende i bestyrelser, hvor der kan opstå sager, der kan skade Arla Foods.

Ingen af de to ønsker at konkretisere, hvilke sager der er tale om, men Eurotrust er flere gang kommet i søgelyset, siden selskabet og Arla Foods' investeringsselskab Medani i 2001 købte det selskab, der i dag hedder Eurotrust Netvaulting.

Sag trækker i langdrag

Ifølge Børsen har en virksomhed, der havde 120.000 kroner til gode hos Eurotrust Netvaulting, vundet en sag ved retten i Århus, ligesom Telia har anlagt en voldgiftssag med krav om seks millioner kroner.

Desuden har Eurotrusts koncerndirektør Aldo Petersen og bestyrelsesformand, erhvervsadvokaten Karoly Neméth, i over et år været sigtet i en sag om medvirken til mandatsvig.

Begge har fra starten erklæret sigtelsen for grundløs, og tidligst om en måned afgør Bagmandspolitiet, om der skal rejses tiltale, eller om sagen skal frafaldes.

Ifølge Børsens kilder kommet Eurotrust ud af 2002 med et minus på bundlinien på 70-80 millioner kroner.

Eurotrust daglige leder, Brian Mertz Petersen oplyser dog, at en unavngiven ny kunde har resulteret i, at selskabet er tæt ved at nå "break-even".




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere