Key2know på vej til udlandet

En vækst i omsætningen på 65 procent har givet den århusianske softwarevirksomhed Key2know selskabets første overskud. Administrerende direktør Bo Sejer Frandsen ser eksportmarkederne som vejen til at nå den budgetterede vækst.

Det århusianske softwarehus Key2know kan fejre tre års fødselsdag med sorte tal på bundlinien.

En vækst i omsætningen på 65 procent har givet administrerende direktør Bo Sejer Frandsen blod på tanden og blik for udlandet.

- Vi er særdeles stolte over at have nået vores mål om overskud efter tre år. Specielt set i lyset af, at vi stiftede virksomheden i april 2000, hvor boblen for alvor var tæt på at briste, siger Bo Sejer Frandsen.

- Vi havde nok aldrig regnet med, at branchen ville blive ramt så hårdt. Derfor er det ekstra glædeligt, at vi når vores mål, tilføjer han.

Vækstplan på 50 procent

Key2know ser nærmarkederne omkring Danmark som de mest oplagte steder at sælge virksomhedens software og de ansattes konsulenttimer.

- Vi havde nok aldrig regnet med, at branchen ville blive ramt så hårdt. Derfor er det ekstra glædeligt, at vi når vores mål, siger Bo Sejer Frandsen, adm. direktør i Key2know.
- Vi har allerede nogle store nordiske kunder, men vi vil gerne have flere. Så derfor vil vi forsøge at etablere os igennem partnere på de nordiske markeder og syd for grænsen. Vi budgetterer med en vækst på 50 procent i såvel omsætning som indtjening i indeværende år, og derfor er det oplagt at se ud over Danmark, vurderer Bo Sejer Frandsen.

Han understreger, at en international tilstedeværelse har været strategien siden dag et hos Key2know, og han frygter ikke, at selskabets begrænsede egenkapital på 1,8 millioner kroner skal blive spist op i forsøget.

- Vi er godt klar over, at en international satsning kan koste dyrt. Derfor etablerer vi os gennem partnere og ikke gennem egne kontorer, siger Bo Sejer Frandsen.

Intet tab på debitorer

Key2know beskæftiger 26 medarbejdere, hvis man medregnet to nyansættelser, der starter til maj.

Bruttofortjenesten på 10,6 millioner kroner var en forbedring på over fire millioner kroner i forhold til året før og resulterede i et overskud på 652.000 kroner.

- Vi har det princip, at vi skal tjene penge på alle de ordrer, vi lukker. Desuden er vores fokus på det offentlige, den finansielle sektor og de største virksomheder, hvor det er sjældent, at man sætter penge til på debitorer. Desuden har vi en venlig bankforbindelse, der hjælper til i opstartsfasen, oplyser Bo Sejer Frandsen.

Hans virksomhed specialiserer sig i kortlægning af viden samt e-læring og udvikler software til brug på Lotus Notes og Microsoft-produkter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere