Mini-overskud i Peter Warnøe-selskab

Det lille help-desk firma Akticon Data i Hellerup var indtil årsskiftet en del af Aston-stifteren Peter Warnøes Spirit Group. Siden blev selskabet udskilt, men nu er Warnøe tilbage for bordenden i virksomheden, der kommer ud med et lille overskud.

Døren hos Akticon Data svinger endnu, efter at Peter Warnøe har indtaget direktørstolen og sendt den tidligere stifter Niels Jørgen Jensen ud.

Selskabet, der blev stiftet af Niels Jørgen Jensen og Erling Brodersen i 1995, har været en del af Aston-imperiet. Men i 2002 købte Peter Warnøe Akticon Data samt fire andre selskaber ud af Aston Group.

Dengang sad Niels Jørgen Jensen med en bestemmende aktiepost i selskabet, og indtil marts var han administrerende direktør i virksomheden, der beskæftiger syv medarbejdere, der udvikler software til help-desk funktioner.

Niels Jørgen Jensen ragede dog uklar med Peter Warnøe, og i marts valgte Warnøe og medstifter Erling Brodersen at købe aktieposten tilbage fra Niels Jørgen Jensen for 900.000 kroner.

Nu sidder Peter Warnøe med 50 procent af aktierne for bordenden i selskabet, der fortsat er i opstartsfasen.

- Jeg synes faktisk, det er en lille succes-historie. Vi har 420 kunder, hvilket gør vores software til landets mest udbredte help-desk system. Og vi forventer en omsætning på 7,5 millioner i indeværende år samt at fordoble overskuddet, siger Peter Warnøe.

Et bruttoresultat på 4,7 millioner kroner var lige netop nok til at sikre Akticon Data et overskud på lidt under en million kroner i 2002.

Peter Warnøe betegner resultatet som særdeles tilfredsstillende i betragtning af, at markedet for systemer til help-desk funktioner lige som andre dele af IT-branchen er ramt af faldende efterspørgsel.

Warnøe forventer, at hans engagement som administrerende direktør i Akticon Data er midlertidigt.

- Tidligere var jeg passiv investor med 25 procent af aktierne, men nu hvor jeg har købt halvdelen, er det klart, at jeg er mere aktiv i driften af selskabet. Det betyder dog ikke, at det er fuld tid, og derfor skal vi have fundet en anden administrerende direktør på et tidspunkt, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere