Motorola-køb æder af Digianswers overskud

Softwarevirksomheden Digianswer i Nibe har i 2002 fået det laveste overskud siden 1998. Motorola står som ene-ejeren for 84 procent af omsætningen hos Bluetooth-selskabet, der har sagt farvel til 30 af 115 medarbejdere for at forblive rentabel.

Den tidligere Olicom-virksomhed, Digianswer, har mærket på egen krop, hvordan et ejerskifte kan påvirke forretningen.

Fra at være en selvbestemmende softwareleverandør med udviklere og sælgere, har Motorolas ejerskab betydet en omlægning af Limfjordsvirksomheden, der nu er et rendyrket udviklingscenter for Motorola.

I december 2001 solgte den tidligere storejer Ole Jensen den sidste klump af sine aktier til Motorola, og derefter lagde selskabet strategien om.

- Vi laver lige så meget som tidligere, men Motorolas nye afregningsmetode har betydet, at vi ikke har fået så stort et bruttoresultat som tidligere, siger administrerende direktør Carsten Tilm hos Digianswer.

Lille resultat var forventet

Mens Digianswer i 2001 fik et overskud efter skat på 47 millioner kroner, betyder Motorolas nye afregningsmetoder, at det danske selskab må nøjes med 8,4 millioner i 2002.

Også bruttofortjenesten hos Digianswer er - med 72,8 millioner kroner - faldet markant siden 2001, hvor den toppede med 120,4 millioner kroner.

Digianswer A/S Årsregnskab
Millioner kroner20022001
Bruttoresultat72,8120,4
Resultat af primær drift (EBITDA)11,360,5
Resultat før skat 12,667,4
Resultat8,447,0
Egenkapital115,8107,4
Antal ansatte98104
- Der er ikke noget usædvanligt i, at vores bruttofortjeneste er faldet så meget, som tilfældet har været i 2002, og hvis man ser på bundlinien, ser det stadig pænt ud, siger Carsten Tilm.

Han oplyser, at resultatet ligger på linie med det forventede og derfor er tilfredsstillende.

Fyrede 30 ud af 115

- Tidligere var salgsarbejdet noget af det vigtigste for os, mens det nu er udgiftsstyring, der er i fokus. Vi sælger stadig en smule, men som dedikeret Motorola udviklingscenter stammer en stadig større del af vores forretning fra vores ejer, oplyser Carsten Tilm.

I 2001 fik Digianswer en ordre på omkring 100 millioner kroner fra amerikanske Tektronix, hvilket havde en stor indvirkning på regnskabet det år.

Digianswer specialiserer sig i udvikling af elektronik og software til trådløs kommunikation og i særdeleshed Bluetooth-teknologi, og i 2002 kom 84 procent af omsætningen fra intern fakturering til Motorola.

I forbindelse med tilpasningen af forretningen har Digianswer sagt farvel til 30 af de 115 medarbejdere, der udgjorde staben i 2001.

- Vi har ikke fået mindre at lave i takt med, at selskabet har fået ny ejer, men vi har lukket et par forretningsenheder. Det betyder også, at vi forventer at se et tilsvarende resultat i det kommende regnskabsår, siger Carsten Tilm.

Motorola købte i 1999 det dengang Olicom-ejede selskab for et tre-cifret millionbeløb.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere