HP's gyldne håndtryk frem i lyset

Aktionærerne i Hewlett-Packard har fået gennemtrumfet et forslag, der begrænser ledelsens mulighed for at udbetale enorme summer til fratrædende chefer. Opbakningen kommer efter fusionen, der sikrede den tidligere Compaq-chef Michael Capellas 100 millioner kroner.

Hewlett-Packard kan ikke længere uden aktionærernes viden forgylde de afgående chefer.

På koncernens generalforsamling i fredags fik aktionærerne flertal bag et forslag, der tvinger ledelsen til at høre aktionærerne, inden næste gyldne håndtryk deles ud.

Baggrunden skal findes i den utilfredshed, der var, da de to selskaber Compaq og HP fusionerede sidste år.

I den forbindelse fik den forbigåede Compaq-chef, Michael Capellas, 100 millioner kroner som tak for sin tid i selskabet.

Michael Capellas begyndte umiddelbart efter i jobbet som administrerende direktør for det skandaleramte teleselskab WorldCom.

Færre dygtige chef blandt ansøgerne

Hver gang en chef i Hewlett-Packard fremover forlader selskabet med en fratrædelsesordning, der svarer til mere end 2,99 gange årslønnen, skal aktionærerne informeres om det.

Aktionærerne kan dog ikke blokere for beslutningen.

Men i praksis betyder den fornyede åbenhed ifølge Hewlett-Packard, at det bliver svært at gennemføre en lønforhandling, hvis aktionærerne skal ind over midt i processen.

HP frygter dermed, at de nye regler gør der sværere at tiltrække dygtige chefer.

To af fire forslag vedtaget

Normalt bliver aktionærerne forslag på generalforsamlinger ikke vedtaget, da opbakningen til dem typisk ligger på under 10 procent, skriver Financial Times.

Men af de fire forslag, der blev behandlet på HP's generalforsamling, blev to vedtaget.

Foruden de nye regler om gyldne håndtryk fik aktionærerne i HP også opbakning til et forslag om holdningen til virksomheder, der gerne vil købe selskabets aktier.

Ledelsen skal fremover spørge aktionærerne til råds om købstilbud, så ledelsen og bestyrelsen ikke automatisk indtager en fjendtlig holdning til opkøbsforslag, skriver Financial Times.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere