Timingen kunne dårligt have været værre for udviklingsselskabet Linkwatch i Ballerup.
Netop som selskabets egenudviklede platform for pervasive computing stod klar, og den første køber havde meldt sig, var pengekassen tom.
Selskabets stifter, Jesper Thestrup, blev tvunget til at standse betalingerne, og siden er Linkwatch gået konkurs.
- Det er så surt, at det næsten ikke er til at beskrive. Vi havde kun brug for mellem fem og ti millioner yderligere investorkroner for at sikre den fortsatte drift det ene år, der skulle til får at slå igennem kommercielt. Men sådan skulle det åbenbart ikke være, siger Jesper Thestrup.
Investor sprang fra i overtid
Han henviser til, at omkring 40 potentielle investorer har vurderet selskabets forretningskoncept det forgangne år, uden at det har kastet noget kapital af sig.
- Indtil slutningen af januar lå vi i meget intense forhandlinger med en enkelt investor, som var meget tæt på at slå til, men sprang fra i sidste øjeblik, forklarer Jesper Thestrup.
Han havde meget svært at få investorer til et projekt, der ikke har udsigt til at blive rentabelt i løbet af 12 måneder.
- Linkwatch skulle bruge længere tid til at skabe overskud, og dermed var størrelsen af hele projektet nok afskrækkende for mange af de potentielle investorer, siger Thestrup.
20 millioner brændt af
Hans virksomhed har siden starten i 1999 fået tilført omkring 20 millioner kroner fra forskellige investorer, hvoraf Innfonden i Aalborg og Vækstfonden er trådt til med de største beløb.
Pengene er gået til udvikling af en platform til intelligente netværk. Siden april 2001 har 13 udviklere således færdiggjort et stykke hardware, der lader forskellige intelligente apparater indgå i et netværk, så de kan kommunikere med hinanden.
Eksemplet er kaffemaskinen, der selv ved, om den er slukket og dør-alarmen, der kan give besked, hvis den ikke er aktiveret.
- Alle disse apparater kan hver i sær kommunikere ved at sende en SMS til ejeren. Men hvad nytter det, at du sidder på jobbet og får en SMS om, at du har glemt at slukke for kaffen? Sådanne apparater bliver kun brugbare i det øjeblik, de kan tale sammen, så man kan sætte el-anlægget til at slukke for kaffen, forklarer Jesper Thestrup.
Håber boet får solgt aktiviteterne
Han håber, de mange mandetimer, der ligger i projektet, ikke strander på grund af pengemangel, og at nogle interesserede investorer vil købe aktiviteterne ud af boet og fortsætte kommercialiseringen at produktet.
- Men jeg sidder helt ude på sidelinien og ser til. Jeg har investeret al min tid og en del penge i Linkwatch, og jeg er ikke umiddelbart interesseret i at investere yderligere, siger Thestrup, der dog spår, at han også fremover vil beskæftige sig med pervasive computing.