Microsofts internet-division taber stadig penge

Microsofts internetforretning halter, viser en nærmere gennemgang af Microsofts regnskab. Men der skovles stadig penge ind andre steder i huset.

Hvis det seneste regnskab fra Microsoft skulle give koncernen en strømpil på, hvor softwaregiganten skal hente sin omsætning fremover, så  bør Redmond-selskabet satse på soft- og hardware. For Microsofts internetforretning er bestemt ikke noget at juble over.

I en granskning af det seneste regnskab fra Microsoft, som Techcrunch har lavet afdækkes det nemlig, at  Microsofts tal på det relativt nye internet-forretningsområde, bestemt ikke ser rosenrøde ud. 

Hvor det overordnede Microsoft-regnskab ser fornuftigt ud, så halter online-divisionen bagefter. Isoleret set gav onlinedivisionen i sidste kvartal et underskud på 560 millioner dollar. Kvartalet før havde et underskud på 696 millioner dollar, og med den udvikling har Microsoft i løbet af et år brændt over to milliarder dollar (10 milliarder kroner) af for at få fodfæste i onlineverdenen.

19 kvartalsregnskaber i træk
Det er også en anelse bekymrende, at Microsoft har mistet penge på internet-divisionen de sidste 19 kvartaler i træk. Det lader ikke til, at overskuddet bliver mindre med tiden.

Men selv om det er enorme summer, så er der logik i at satse på internettet. Det er her Microsofts penge med stor sandsynlighed skal tjenes i fremtiden. Microsoft henter i høj grad sine penge på Office-, Windows- og servermarkedet i øjeblikket. Og den indtjening er der ingen grund til at klynke over i øjeblikket.

En tredjedel af Microsofts omsætning i det seneste kvartal på 87 milliarder kroner endte direkte på bundlinjen hos softwaregiganten. Hele 29 milliarder kroner fik selskabet i overskud på den tre-måneders periode, der sluttede 30. september.

Ikke overraskende er Microsofts økonomidirektør meget tilfreds med både omsætning resultat.

»Dette var et enestående kvartal, der kombinerede en solid vækst i enterprise med en fortsat høj efterspørgsel på Office 2010, Windows 7 og Xbox360-konsollen og spil,« sagde økonomidirektør Peter Klein i forbindelse med at Microsoft offentliggjorde det seneste kvartalsregnskab.

Både Windows og Office-området har dog udsigt til at miste indflydelse i kraft med at computeranvendelsen flytter ud på mobiltelefoner og andre platforme, hvor Microsoft-guldkalvene ikke er så uundværlige, som de er blevet på mange desktop-computere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere