Den positive brancheglidning

IT-branchen er på vej til at opsluge andre brancher: foto-forhandlere, radio/tv-forhandlere og i sidste ende hårdehvidevare-forhandlere.

Branchen presses af modvillige IT-indkøbere og hårde tider. Men kigger man lidt længere ud mod den horisont, der går under betegnelsen fremtiden, tegner der sig et skarpt lyspunkt: andre brancher.

Som IT-forhandler kender man trusselen fra nabobrancher. El-installatørerne har i de seneste år mast sig ind på netværksområdet: Når man alligevel skulle stå for kablingen, hvorfor så ikke også tage opgaven med at få netværket til at fungere med servere og storage-enheder?

Med telebranchen har oplevelserne været mere blandede. På den ene side har teleoperatører som TDC taget opgaver fra IT-forhandlerne, som disse ligeså godt kunne have udført. På den anden side er IT-branchen også på erobringstogt ind i teleindustriens land. IP-telefoni er det stærkeste våben.

Fotobranchen har længe mærket konkurrencen fra IT-branchen. De digitale kameraer har gjort foto til IT. Samtidig har AV-forhandlerne forlængst tabt kampen om det brede pc-projektormarked. Og nu begynder de digitale formater også at gøre lyd og billede til IT.

Radio/tv-forhandlernes domæne er under angreb. Det begyndte med MP3-afspillere, og den traditionelle radio/tv-forhandlers epoke nærmer sig en afslutning.

Flere IT-leverandører er på vej ind i forbrugerelektronik, og efterhånden som båndbredden vokser i vores dagligdags netværk, bliver flere og flere ting koblet sammen. Alt kommer på nettet, alt skal styres ved hjælp af digitale signaler, og det vil i sidste ende føre til en kraftig ekspansion af IT-begrebet og derved IT-branchen.

Selv hårde/hvidevare-branchen er inden for rækkevidde. Det vurderer i hvert fald Amitechs direktør Lars H. Bjerg i den aktuelle udgave af Computer Reseller News.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere