Med 2.U gennem It-natten

Jakob og Jonas fra Borupgaard Gymnasium var begejstret for de fleksible karriereveje hos PC-Ware. De var med, da It-natten inviterede de unge på en bustur.
<a href="http://www.crn.dk/index.php/gallery/show/id=20/">Se også billedreportage</a>.

»Det er skidt, at der ikke er dukket flere op,« siger PC-Wares direktør Leif Carlsen.

Ud af bussen stiger mindre end halvdelen af de 22 tilmeldte unge fra gymnasier og handelsskoler, der deltager i It-natten. Det store frafald er ikke ventet, og der er slet ikke nok munde til at spise de mange sandwich, der er stillet frem.

Næsten alle af de bebrillede og bumsede elever, der stiger ud af bussen kommer fra Borupgaard Gymnasium i Ballerup. Deres matematiklærer har reklameret flittigt for it-natten, og måske har han også oversolgt tilbudet til sine elever. Halvdelen af de tilmeldte elever dukker aldrig op.

Men velkomsten er varm til de elever, der er mødt frem. PC-Wares Leif Carlsen stiller op for at være med til at gøre it-branchen attraktiv for de unge, når små årgange gør det endnu sværere at skaffe medarbejdere. Selvom han som forhandler ikke hungrer efter højtuddannede datalogistuderende, vil han gerne vise sin forhandlervirksomhed som et attraktivt sted at gøre karriere.

»I forhold til store virksomheder som Topnordic skal vi rykke hurtigt på markedet. Vores styrke som arbejdsplads er, at vi kan give medarbejderne en spændende og afvekslende arbejdsdag,« siger Leif Carlsen.

Han fortæller, at det afgørende ikke er, hvordan man har klaret skolefag som dansk og regning, men at man udviser et engagement for sit arbejde.

Det budskab går rent ind hos Jonas Mejer og Jakob Rud, der begge er 17 år. De er med i It-natten for andet år i træk. De er taget med for at få lidt mere at vide om det at arbejde med it. De er tiltrukket af, at man hos PC-Ware kan flytte mellem jobfunktionerne og gøre karriere uden at være låst fast af en bestemt uddannelse.

»Det vigtigste hos PC-Ware er, at man har det engagement, der skal til. Det er godt, at man ikke udelukker sig fra et job, fordi man har valgt den forkerte uddannelse,« mener Jonas Mejer.

Hans klassekammerat Jakob Rud er enig. Han sætter pris på, at man ikke er bundet til et bestemt job afhængig af, hvilken it-uddannelse man har taget.

Anderledes er det hos Netdesign i Farum. Her udvikler virksomheden Ciscobaserede netværksteknologier og det rykker i drengene fordi de ansatte i Netdesign selv er med til at udvikle de teknologier, de sælger. En forførende duft af popcorn lokker gæsterne ned til mødelokalerne. Her spillede en DJ tidens elektroniske toner, mens der bliver serveret Coca Cola.

Drengene fra 2.U har taget tre piger fra klassen med. En af pigerne, 18-årige Trine Faurholt, er mindre begejstret for it. Hun er overbevist om, at it ikke er noget for hende. It er for nørder, siger hun og smiler lidt forlegent ved sin egen fordom. Hun vil hellere arbejde med HR eller erhvervspsykologi, men er taget med for at opleve virksomhederne som arbejdsplads.

»Netdesign virker som et fedt sted at være. Man kan se, at de har det godt sammen«, siger hun om værterne hos Netdesign, der hjerteligt hjælper hinanden gennem en præsentation af virksomheden.

Besøget slutter med en demonstration af Netdesigns nye videomødelokale, hvor en fire meter bred fladskærm sender højtopløste livebilleder fra et tilsvarende mødelokale i Århus. På vej ud af døren får eleverne at vide, at Netdesign hvert år ansætter to trainees og at de alle er velkommen til en jobsamtale. Flere af elverne skynder sig at udfylde en ansøgningsblanket. jobsamtale. Flere af elverne skynder sig at udfylde en ansøgningsblanket.

Se billeder fra It-natten her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere