Små brugser har succes med netsalg

Specielt kunder i de tyndt befolkede områder køber via tasterne, og det smitter positivt af på de lokale brugser. Sidste år omsatte detailgiganten Coop Danmark for 100 millioner kroner på nettet, og i år forventer Coop en stigning på 50 procent.

Der er godt gang i online-handlen i de tyndt befolkede dele af Danmark.

Det konkluderer detailgiganten Coop, hvis onlinebutik sidste år omsatte for over 100 millioner kroner.

- Det har vist sig, at specielt vores små butikker i de tyndt befolkede dele af landet, står for en uforholdsmæssig stor del af omsætningen, siger internetchef Annette Falberg hos Coop Danmark.

Hun vurderer, at over 40 procent af omsætningen stammer fra kunder, der vælger at hente og betale deres vare i en af detailgigantens mindre butikker.

Hent og betal lokalt

Coop står blandt andet bag LokalBrugsen, Dagli'Brugsen, SuperBrugsen, Kvickly og det tidligere OBS!, der nu hedder Kvickly xtra.

- Vi plejer at sige, at vores onlinebutik har resulteret i, at lokalsamfundet har fået en Kvickly xtra lige om hjørnet, og det holder meget godt stik, siger Annette Falberg.

Konceptet i Coops netbutik går ud på at sælge varer, der ikke er i sortiment i de små butikker og lade kunderne selv bestemme, hvor de vil afhente og betale for varen.

Dermed kommer det den lokale brugs til gode, hvis brugsens medlem køber på nettet. For mens det er Coop, der håndterer logistikken af varerne og driften af onlinebutikken, er det den enkelte brugs, der scorer omsætningen.

Udvidet sortiment

Af de 100 millioner kroner, som Coop omsatte for på nettet i 2002, stammer omkring tre fjerdedele fra varer, der slet ikke er i sortiment i de fysiske butikker.

- På den måde sikrer vi, at onlinebutikken ikke kannibaliserer mere end højst nødvendigt, og at kunderne alligevel kommer i de fysiske butikker for at købe deres dagligvarer, siger Annette Falberg.

Således solgte Coop ægte tæpper for 1,2 millioner kroner på en weekend via sin netbutik. Den allermest solgte vare i netbutikken i 2002 var en lænestol. Ialt 1500 lænestole blev købte kunderne online.

Uden at ville konkretisere det, oplyser Coops internetchef, at netbutikken kører med overskud.

- Og vi regner med at øge omsætningen med omkring 50 procent i indeværende år, siger Annette Falberg.

Samtlige 1000 butikker i Coop har medlemmer, der sidste år gik på indkøb i detailkædens netbutik.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere