Tidligere spil-direktør etablerer konkurrent

Spilproducenten Savannah, der blandt andet står bag Jungledyret Hugo, Rasmus Klump og Onkel Bellini, har sagt farvel til stifter og direktør Per Rosendal. Sammen med otte tidligere kolleger kaster han nu sine kræfter i et nyt spilfirma.

Det danske spilfirma Savannah har fået konkurrence fra selskabets stifter og tidligere administrerende direktør Per Rosendal.

Per Rosendal valgte at stoppe i Savannah, der står bag populære spil som Onkel Bellini, Rasmus Klump og Jungledyret Hugo, da selskabet i februar blev overtaget af Dansk Bredbånd.

Hans nye virksomhed, Kongo Interactive, vil levere interaktive tjenester og ikke mindst spil til danske foreninger, virksomheder og myndigheder.

- Jeg mener ikke, vi kan betegnes som konkurrenter som sådan. Vi skal til at udvikle spil fra bunden, mens Dansk Bredbånd skal leve af at sælge de spil, Savannah har licensen på, oplyser Rosendal.

Tabte millioner på konkurs

Det seneste år har hans titel været administrerende direktør i Savannah, men han lægger ikke skjul på, at det ikke har været en særlig sjov tid.

- Vi har været igennem en meget hård tid, ikke mindst fordi vi tabte millioner på en af vores kunders konkurs. Derfor har vi måttet skille os af med flere dygtige medarbejdere, og det er aldrig en ønskværdig situation at befinde sig i, siger han.

Kongo Interactive er et anpartsselskab under stiftelse. Organisatorisk fungerer der som et kontorfællesskab for otte af Per Rosendals tidligere kolleger i Savannah, men for at holde startomkostningerne i bund er ingen blevet ansat.

Medarbejderne lønnes på freelancebasis, og selskabet har ifølge Rosendal kunder nok til at løbe rundt fra starten.

- Min konkurrenceklausul forbyder mig at arbejde videre med de universer, som Savannah har licenserne på, men vi har fundet en ordning, der giver mig mulighed for at arbejde videre med den viden, jeg har opbygget over otte år hos Savannah, siger han.

Ingen investorkroner

Savannah var delvist ejet af Dansk Kapitalanlæg, der også er hovedaktionær i Dansk Bredbånd.

Det nye selskab får som udgangspunkt ingen storinvestor ind over.

- Der er både glæder og pligter forbundet med at få investorkapital. Man kommer let til at bruge mange kræfter på at udarbejde rapporter, der tilfredsstiller investorerne, og det tager tid fra arbejdet med at passe forretningen. Vi har råd til at klare os seks måneder frem, og hvad der sker derefter, tager vi, som det kommer, siger Per Rosendal.

Siden etableringen af Savannah i 1999 er selskabets underskud vokset støt, og i det seneste regnskabsår for 2001 endte det med et minus på 11,2 millioner kroner.

Savannah beskæftigede på et tidspunkt 29 medarbejdere, men der var kun fire tilbage, da Dansk Kapitalanlæg overtog forretningen i februar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere