IT-PROFIL:: Salgsdirektør slapper af som landmand

Ved siden af jobbet som salgsdirektør i Workbook driver Henrik Skov Pedersen et landbrug på Falster sammen med sin kone.

Hvad holder du mest og mindst af ved it-branchen?
Innovation og den rivende udvikling der hele tiden sker. En ny dag er en ny dag med masser af nye muligheder, og at vi hele tiden rykker os tættere på de optimale løsninger. At vi hver dag bidrager aktivt til fremtiden er rigtig spændende.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?
At være i den stilling, jeg sidder i i dag og have opnået de resultater, vi har opnået ind til nu. Jeg er ikke drevet af penge, men langt mere af de mere jordnære værdier i et godt samarbejde med de mennesker, vi arbejder sammen med.

Og hvad er du mindst stolt af?
At jeg for kørte for hårdt på og tog munden for fuld og endte med at brænde fuldstændig ud. Det var på det tidspunkt, hvor jeg gjorde de forkerte ting af de forkerte årsager. Branchen har været meget præget af, at tingene skulle gå hurtigere end de kunne. Men den proces, jeg har været igennem, har været god og helt klart givet mig styrke som leder.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?
Der er flere personer, der har krydset min vej , som gennem tiden har kommet til at betyde meget for mig. Helt klart en personlighed som Steve Jobs og på det mere jordnære plan er Bjarne Søballe en person, jeg har lært meget af.

Hvor ville du være i dag, hvis du kunne gå tilbage i tiden og selv udforme din karriere?
Jeg vil være lige der, hvor jeg nu.

Hvad laver du om ti år?
Om ti år er jeg nok i gang med at bygge en virksomhed op.

Hvilket job - udover dit nuværende - ville du have, hvis du var økonomisk uafhængig og kunne vælge frit?
Jeg ville nok bruge mere tid på vores »private forretning«, som er en meget stor kontrast til it-branchen. Men omvendt har jeg lært utrolig meget af at have landbruget som en del af min hverdag. Jeg tror mange virksomhedsledere kunne lære meget af at få termokedeldragten på, som jeg selv er nødt til, hvilket jeg i øvrigt nyder i fulde drag.

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?
Manglen på innovative og kreative mennesker, der tør udleve deres ideer og drømme. Desværre har it-boblen og krisen sat nogle begrænsninger. Jeg har en tro på, at rigtig mange er blevet skræmt af dette.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?
Jeg ville fokusere på meget målrettede uddannelser. Ligeledes at skabe nogle gunstige iværksætterpakker, så innovative mennesker kunne skabe virksomheder og flere arbejdspladser. Måske endda lave et skatteprogram for nystartede, hvor skatten var lavere de første år.

Hvordan takler du arbejdspres?
Jeg er blevet langt bedre til at give opgaver videre og har for længst erkendt mine egne begrænsninger. Jeg lever efter princippet om, at jeg ikke kan det hele selv.

Hvordan kobler du af?
Jeg nyder vores dejlige hjem på landet, hvor der også følger en del opgaver med. Jeg stresser rigtig meget af ved det praktiske arbejde hjemme. At sidde i traktoren eller flise træer i skoven er en rigtig god måde at koble af på. Når man kører i marken, er farten sjældent høj og lige meget hvad, tager det den tid, det nu tager. Det er også her, de bedste ideer kommer frem eller lidt større arbejdsmæssig beslutninger bliver tænkt igennem.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere