Artikel top billede

Atea vinder markedsandele på hardware

Ateas svenske afdeling er på vej til at overhale kollegerne i Danmark, som er ramt af afmatning i konsulentmarkedet. Til gengæld går hardwaresalget stærkt frem, og indtjeningen følger med op.

Norge og Sverige reddede æren for Atea i årets andet kvartal. Samlet omsatte Nordens største it-forhandler for 3,7 milliarder kroner, hvilket er en stigning på næsten 12 procent sammenlignet med samme periode året før.

Den danske del af koncernen måtte dog notere en samlet tilbagegang på 3,5 procent, til i alt 1,25 milliarder kroner, mens der både i den svenske og den norske del af forretningen var fremgang på henholdsvis 15,2 og 8,6 procent. Fortsætter den udvikling står den svenske afdeling til at overhale den danske volumen – også fordi Atea for nylig har foretaget en række opkøb i både Sverige og Norge.

Koncernens samlede driftsresultat blev på76 millioner kroner, hvoraf den danske afdeling blot bidrog med 14 millioner.

Ateas danske direktør Peter Trans fortæller, at især Ateas hardwaresalg nu lader til at have fået nyt momentum med en stigning på mere end 20 procent, hvilket er langt over analytikeres forventninger til det samlede hardwaremarked. Til gengæld går det trægt med at skaffe opgaver til de omkring 800 konsulenter, som arbejder i den danske afdeling.

»Vores hardwareomsætning er steget ganske kraftigt både når det gælder servere print og pc’er. Virksomhederne har i op mod halvandet år holdt igen, og det er tydeligt, at mange kunder har levetidsforlænget meget af deres gamle hardware, så nu er der i stigende grad brug for nyanskaffelser,« siger Peter Trans.

Det er dog fortsat svært at lokke kunderne til at kaste sig ud større projekter og opgraderinger.

»En lang række projekter er blevet skubbet, og det er blevet vanskeligere at forklare kunderne, at de har brug for nye funktioner i deres infrastruktur. Derfor har ikke solgt så mange projekttimer, som vi havde håbet på, selvom vi dog også på det områder har forbedret indtjeningen,« siger Peter Trans, som dog ikke har planer om lade det træge salg af konsulentydelser gå ud over bemandingen.

»Smertegrænsen er ikke nået endnu, og så længe vi stadig tjener penge, skal det nok vende på et tidspunkt,« siger han og peger på, at især de offentlige indkøbere nu træder lidt på bremsen. Han kan dog glæde sig over at også salget af serviceydelser fortsætter fremgangen.

Peter Trans forventer, at årets sidste halvdel vil byde på yderligere fremgang og sætter sin lid til at kundernes ventede opgradering til den nye Windows 7 vil trække flere ordrer på løsninger i land.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere