Ydmyge Microsoft til partnere: Tiderne skifter

Houston: Tusindvis af Microsoft-partnere verden over må indstille sig på nye tider, med flere hostede løsninger og en helt ny business suite, der bliver tilgængelig for kunderne som ren onlineservice. Det er budskabet på Microsoft Worldwide Partner Conference i Houston.

CRN på Microsoft Worldwide Partner Conference i Houston:
Kun seks måneder efter sin tiltræden benyttede chefen for Microsoft Business Division, Stephen Elop, sin første offentlige optræden for Microsoft-partnere til at lancere en revision af softwaregigantens forretningsprofil, som på én gang er mere ydmyg over for markedets krav, men som samtidig er mere krævende overfor partnernes indsats.

Elop talte for mere end 12.000 Microsoft-partnere ved Microsofts årlige Worldwide Partner Conference (WPC) i Houston.

Den nyslåede Microsoft-boss havde tydeligvis vejet sine ord på en guldvægt, forud for præsentationen af Microsofts nye strategi for forretningssoftware, som Microsoft lancerer under overskriften Software Plus Service.

Det mest konkrete bud på den nye strategi er en ny online-suite, som udover LiveMeeting blandt andet integrerer en række velkendte applikationer som blandt andet Share Point og Exchange. Tilsvarende vil en online-CRM-løsning, som allerede er introduceret i USA, blive rullet ud i Europa inden for det næste halve år, fortalte Stephen Elop.

I samme åndedrag lovede han dog, at partnerne ville få udbetalt 12 procent af det første års salgsindtægter og herefter seks procent af kundernes månedlige betaling for de nye onlineservices, og på samme måde lagde han stor vægt på, at Microsoft ikke vil fravige sin hidtidige stærke forankring i partnerkanalen.

Elop pegede videre på, at mere end 90 procent af Microsofts omsætning i dag går gennem partnere, ligesom han understregede, at de nye onlineløsninger fortsat åbner stor mulighed for partnere, der bygger deres egne branchespecifikke løsninger ovenpå den standardsoftware, som Microsoft leverer.

Stephen Elop, som ved sin tiltræden hos Microsoft i januar i år havde topstillinger hos Juniper, Adobe og Macromedia på sit cv, pegede videre på, at selv det hidtil så selvbevidste Microsoft nu er blevet et normalt firma i den forstand, at det er kundernes behov for integrerede løsninger, der bestemmer strategien.

»Det er en virkelige transformation af markedet, vi står over for, og jeg erkender, at det bliver svært. Men vi kan møde udfordringerne, hvis vi gør det sammen. Microsoft har kun haft succes, når vi er gået til markedet sammen med vores partnere. MVi må alle indstille os på, at konstant forandring er det vilkår, som nu gælder. Kun hvis I kan skabe succes med onlineløsninger, kan Microsoft blive en succes,« sagde Stephen Elop blandt andet til de 12.000 lyttende partnere.

Dermed lagde Stephen Elop indirekte op til, at den stigende integration af forretningsapplikationer bliver en voldsom udfordring for forhandlere af standardsoftware, infrastruktur og hardware, som fremover bliver konfronteret med kunder, der i stigende omfang får mulighed for at købe hostede onlineløsninger på abonnementsbasis.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere