SAP skipper .com

Den tyske kæmpe inden for virksomhedssystemer, SAP, har skippet alle ".com" og "e-" tilføjelser til sine produktnavne. De er overflødige, mener firmaet. Analytikere bifalder beslutningen.

Den tyske software-gigant SAP dropper alle .com og e-tilføjelser til sine produktnavne. Det gælder blandt alle selskabets palette af applikationer til mySAP.com, der fremover vil hedde mySAP Business Suite.

Desuden ændrer SAP sit koncernslogan, der indtil tirsdag hed "The best-run e-businesses run SAP", skriver CNet.

Sloganet ændres nu til "The best-run businesses run SAP".

- Det lille "e" er overflødigt, bemærkede SAP's talsmand Bill Wohl og tilføjede, at hvis et firma ikke er en e-forretning, så er det slet ikke en forretning.

Seneste i en række
SAP er blot det sidste i en lang række af firmaer, der har droppet net-tilføjelserne.

På toppen af dotcom-bølgen og de revolutionære taler om Den Ny Økonomi, der leverede uendelig hypervækst uden inflation, havde virksomhederne travlt med at signalere, at de var en del af net-avantgarden.

Utallige selskaber skyndte sig at føje ".com", "e-" eller herhjemme ".dk" til deres navne og produktnavne for at blive en del af det glamourøse opsving. Det varede lige indtil dotcom-boblen bristede i april 2000, og nedturen begyndte.

Flere analytikere vurderer da også, at det var på høje tid, at SAP ændrede navne. Som Joshua Greenbaum fra Enterprises Applications Consulting noterer:

- Jeg tror, at .com er udløbet som billet til berømmelse og held, men snarere er blevet en belastning at slæbe rundt på.

Mere kulør på SAP

SAP introducerede mySAP.com-konceptet i 1999. Det skete øjensynlig i et forsøg på at komme til at virke mere farverig og sprælsk end det grå og mekaniske image, som selskabet havde.

Derefter fulgte en række udskiftninger af logoer og produktnavne, hvoraf flere blev droppet igen i al stilhed.

Således lancerede selskabet i 1998 konceptet EnjoySAP med tydelig reference til Coca Colas berømte slogan "Enjoy Coca Cola".

EnjoySAP var betegnelsen for arbejdet med at få den grafisk brugergrænseflade på SAP-programmerne til at blive mere anvendelige og umiddelbart forståelige. Initiativet består, men navnet er droppet.

Navnet mySAP rører ERP-virksomheden dog ikke ved.

- Hæng på. Vi tror, at vi har et stærkt varemærke i mySAP, og vi er ikke klar til at ændre det lige med det første, siger SAP-talsmand, Bill Wohl.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere