Actebis i Norden og Østeuropa solgt

Den polske investeringsfond MCI har i dag annonceret, at den køber 80 procent af Actebis i Norden, Polen, Tjekkiet og Slovakiet for knap en halv milliard danske kroner. Torben Qvist fortsætter som chef i Norden.

På et pressemøde i Warzawa her i eftermiddag fortalte den børsnoterede polske it-investeringsfond MCI, at selskabet køber 80 procent af aktierne i Actebis i Danmark, Sverige, Norge, Polen, Tjekkiet og Slovakiet. Prisen er 432 millioner kroner.

Torben Qvist, der fortsætter som chef for selskabet i Norden er meget positiv.

»Det er godt, at der nu er kommet en afklaring. Vi ved, at Otto Gruppen i lang tid har ønsket at finde en vej ud af distribution. Nu har man fundet partnerne. Som jeg ser det, så får vi det bedste fra to verdener. Med MCI får vi en partner, som har en ambition om at komme aggressivt videre, samtidig med at vi stadig har Otto Gruppen med,« siger Torben Qvist til CRN.

Den nye gruppe kommer sandsynligvis til at hedde ABC Data Group

De solgte Actebis-selskaber har en omsætning på omkring 7,5 milliarder kroner. Det nye ABC Data Group kan dermed sammenlignes med svenske Scribona i størrelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere