Intellix skifter spor for at overleve

Det danske softwareselskab Intellix skuffede investorerne fælt sidste år. Samtidig med, at de hiver yderligere otte millioner kroner op af lommen for at dække underskuddet, skifter Intellix fokus fra den finansielle sektor til industrien.

Det er ikke lykkedes det danske softwareselskab Intellix at få banker og forsikringsselskaber til at investere i avancerede overvågningssystemer.

Den finansielle branche har ellers været firmaets målgruppe gennem flere år, men nu skifter Intellix fokus. Fremover skal der fokuseres mere på industrien, som skal udnytte softwaresystemerne til processtyring og overvågning.

Det oplyser formanden for bestyrelsen, Lars Lokdam, til Computerworld Online.

Intellix udvikler og sælger løsninger baseret på kunstig intelligens. Det kommer blandt andet i form af programmer for investeringsrådgivere i banker og sagsbehandlere i forsikringsselskaber.

Den enkelte rådgiver kan stille spørgsmål til systemet, der ved brug af kunstig intelligens søger i sin database med bankens viden om et emne og peger på et eller flere svar.

Intellix har solgt systemer til Jyske Bank og det svenske forsikringsselskab Dial, men ikke tilstrækkeligt til at danne grundlag for hele forretningen, oplyser Lars Lokdam.

Amerikansk kemikoncern kan blive vendepunkt

At Intellix vælger industrien som nyt fokusområde skyldes især én virksomhed, amerikanske Eastman Chemicals. Den har købt et Intellix-system til brug i processtyring.

Kemikoncernen har af og til komplicerede nedbrud i produktionen, og det kræver mange års erfaring at finde fejlene.

Ifølge Lars Lokdam er Eastman Chemicals bekymret over, at de erfarne medarbejdere er på vej på pension - netop de mennesker, der har fundet sådanne fejl tidligere.

Deres erfaringer er blevet kortlagt og lagt ind i et system udviklet af Intellix, så virksomheden fremover kan trække på deres viden.

- Heldigvis vil Eastman Chemicals gerne fortælle om os, så den 7. februar holder de en showcase i Microsofts europæiske hovedkvarter i Paris for 70 af verdens største industrivirksomheder.. Her vil vi også blive nævnt, forklarer Lars Lokdam og lægger ikke skjul på, at Intellix forventer sig meget af den anbefaling.

Bestyrelsesformanden oplyser videre, at selskabet regner med at lukke flere ordrer på systemer til processtyring inden sommer.

Det koster imidlertid penge at satse på en ny type kunder, så Lars Lokdam regner ikke med, at 2003 bliver en kassesucces.

Dog tror han på, at det bliver bedre end 2002, der var "et skuffende år" i forhold til bestyrelsens forventninger.

Fik tilført otte millioner

Derfor måtte investorerne i november skyde yderligere otte millioner kroner ind i Intellix.

Investorkredsen består af investerings- og ventureselskaber som Spectra, Zoar Invest og Expect Venture samt et par privatpersoner.

- Det skete for at styrke vores kapitalgrundlag, da vi har brugt mere på udvikling, end vi har tjent, forklarer Lars Lokdam.

I 2001 var omsætningen på 14,2 millioner kroner og underskuddet på 12 millioner kroner. Bestyrelsesformanden ønsker ikke at oplyse, hvad omsætningen og resultat blev for 2002, udover at der er tale om røde tal.

Medarbejderkredsen er også skrumpet kraftigt ind. Der var tidligere 35 ansatte, men i 2003 er der kun 14 medarbejdere - primært udviklere.

- Satsningen på processtyring har gjort det nødvendigt med mere standardisering, også for at reducere antallet af konsulenttimer på installation af vores produkter. Derfor er det konsulenter, som vi har skåret væk, forklarer Lars Lokdam.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere