It-profil:: Ønsker fokus på grøn it

Printerproducenten Epsons danske landechef, Karsten Winther, betaler tilbage ved at hjælpe og inspirere andre.

Hvad holder du mest og mindst af ved it-branchen?

Jeg holder mest af, at it-branchen sammenlignet med andre brancher stadig er ung og dynamisk – det stiller krav om kreativ tænkning. Men den unge alder betyder også, at vi ikke har set best practice inden for processer – teknologien er langt fremme, og det kræver at de, der leverer og forhandler den, tænker visionært.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?

At jeg blandt tusindvis af europæiske kolleger blev udvalgt som en af meget få til at følge og gennemføre Epsons 2-årige Rising Star leader program, EAGLE. Vi er en japansk virksomhed, som ikke slår så voldsomt ud med armene, så det var en kæmpe ære, da jeg også vandt konkurrencen om det bedste afsluttende projekt.

Og hvad er du mindst stolt af?

Der er måske nogle ting, som jeg – set i bagklogskabens lys – havde gjort anderledes i dag. Heldigvis er det fordi, jeg har udviklet mig. Hvis jeg var lige stolt af det hele, vil jeg mene, at jeg ikke havde turde tage nok chancer. Det handler om at presse sig selv og turde.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?

Der er mange mennesker, der har inspireret mig og på den måde hjulpet mig til at nå mine mål igennem tiderne. Jeg kan godt føle, at jeg skylder alle disse mennesker noget, men den eneste måde, jeg kan betale tilbage er ved at inspirere og hjælpe andre. Jeg gør derfor meget ud af sparring og networking.

Hvor ville du være i dag, hvis du kunne gå tilbage i tiden og selv udforme din karriere?

Jeg oplever det ikke som en tilfældighed, at jeg står, hvor jeg gør i dag. Jeg har truffet rigtig mange valg i min karriere for netop at nå hertil. Så kunne jeg gøre det om igen, ville jeg træffe de samme valg.

Hvad laver du om ti år?

Om ti år sidder jeg og arbejder med projekter på vp-niveau i Europa – gerne for Epson.

Hvilket job - udover dit nuværende - ville du have, hvis du var økonomisk uafhængig og kunne vælge frit?

Hvis jeg skulle være et andet sted, så forestiller jeg mig selv som kreativ igangsætter – hvor ved jeg ikke. Jeg kan godt lide tempo og skiftende udfordringer – og at man skal tænke hurtigt og anderledes for at skille sig ud og slå sine konkurrenter.

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?

Her og nu er det utvivlsomt den økonomiske krise. Det er de skarpeste og stærkeste, der brænder igennem. Og der er brug for store kompetencer og mennesker med drive og erfaring, som kan holde hovedet koldt og formulere og gennemføre strategier, der skal føre virksomheden trygt gennem krisen. Der er mange, der går ned i dag, fordi de ikke har haft en kriseplan og ikke kan tænke strategisk, når det virkelig brænder på.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?

Jeg ville skabe flere incitamenter, der skulle gøre det muligt at skabe en bæredygtig økonomi ud fra en tankegang om, at man skal tænke grønt. Der bliver talt rigtig meget om grønt it – ja, men man får hurtigt et indtryk af, at det er et forbigående modefænomen. Jeg mener, at der bør blive gjort mere for at holde fokus på den grønne it, så det ikke ligesom så mange andre hypes falder til jorden. Det er igennem vores politikeres engagement, at vi skal føle, hvor alvorligt problemet faktisk er.

Hvordan takler du arbejdspres?

Min dagligdag er travl, men den er travl med opgaver, som skal løses for, at vores forretning bliver ved med at storme fremad. Det giver mig blod på tanden og resulterer i, at jeg ikke oplever mine arbejdsopgaver som arbejdspres eller byrder – jeg oplever dem som udfordringer.

Hvordan kobler du af?

Jeg kobler af med min familie. I efterårsferien tilbragte vi et par dage i familiens hus i Sverige, hvor vi byggede et anneks på grunden fra top til bund, mens børnene blæste rundt i haven med røde kinder. Når jeg udforsker helt andre prøvelser, end hverdagen byder, giver det mig energi.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere