Eklund: Avnet bliver stærkere på Intel-servere

Den nye nordiske direktør for Avnet, Ole Eklund, vil gøre selskabet endnu mere konkurrencedygtigt på Intel-markedet end Magirus

8. oktober gik handlen mellem Avnet og Magirus igennem. Tidligere Magirus-direktør Ole Eklund skal nu stå i spidsen for Avnets offensiv på det nordiske marked.

»På den korte bane skal vi se, om vi ikke kan hente omsætning i produktporteføljen fra Acal, som Avnet netop har købt. Der ligger store muligheder, fordi Acals produkter komplementerer vores server og storage-forretning på IBM og HP. Der ligger muligheder for profitabel vækst,« siger direktør Ole Eklund.

Derudover vil Ole Eklund se på, hvordan Avnet kan komme ud i hele Norden. Ligesom udfordringen hos Magirus var at komme videre fra Sverige og Danmark, er det samme problematik i Magirus-regi.

»Vi kigger på, hvordan vi kommer til at dække hele Norden. Første fase bliver at få gjort Sverige større. Men vi kigger bestemt også på opkøbsmuligheder. Avnet vil gerne deltage i aktivt konsolideringen,« siger Ole Eklund.

Han peger på, at et af de områder, hvor Avnet-konstruktionen bliver stærkere end Magirus bliver i muligheden for at konkurrere på Intelmarkedet også i den lave ende.

»Fra februar kommer vi til at arbejde fra Avnets nye belgiske setup. Det giver en bedre lagerprofil, og gør os stærkere rent logistikmæssigt og dermed mere konkurrrencedygtig i det lavere segment,« siger Ole Eklund.

Han understreger dog samtidig, at Avnet ikke vil gå i infight i den lave ende af serversegmentet.

»Men jeg må erkende, at hvis vi vil levere til de store storage og server-sager, så må vi også kunne lave forretning i den lave ende af markedet,« konstaterer Eklund og fortsætter:

»Med det nye logistik-setup, bliver det netop i den lave ende, at vi bliver stærkere. For den del af markede er primært logistik-drevet.«




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere