Topnordic kaster sig over fiber

Med købet af fiberinstallationsvirksomheden Cablux hævder Topnordic at blive den stærkeste spiller på fibermarkedet i Danmark.

Topnordic styrker Ementors gamle Communications-division ved at købe kablingsvirksomehden Cablux for ti millioner kroner. Samtidig får Topnordic en fod indenfor hos de store teleselskaber, som Cablux er leverandør til.

»Vi vil gerne ind og konsolidere det marked. Samtidig er der en række synergier i forhold til vores øvrige aktivitater. For eksempel, når vi er ude og etablere serverrum. Fiberkabelvirksomheden passer også rigtig godt i forhold til vores Ciscoforretning,« siger Økonomidirektør Martin Trolle fra Topnordic.

Med købet af Cablux får Topnordic yderligere 35 medarbejdere i Communications-divisionen og når op på 150 medarbejdere. For Topnordic er det øgede fokus på fiber vigtigt.

»De næste seks til syv år ser vi fibermarkedet som super interessant. Samtidig kommer vi med Cablux til at stå rigtig stærkt overfor teleselskaberne,« siger Martin Trolle.

Købet af Cablux og fokus på fibermarkedet er en ren dansk satsning, men Martin Trolle ser brede nordiske perspektiver.

»Jeg tror, der er et stort nordisk potentiale. Vi er nu i stand til at levere hele pakken med serverrum, køling og videoovervågning. Det er et koncept, jeg sagtens kan se bliver eksporteret til de andre lande,« Trolle.

Topnordic forventer at Cablux vil give Topnordic en stigning i omsætningen på 40 millioner kroner, samt bidrage med en indtjening på fire millioner kroner.

Prisen på Cablux er ti millioner kroner. Haraf er de otte millioner kroner betalt kontant, mens de resterende to millioner kroner udbetales efter en »Earn-out«-aftale.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere