It-profil:: Sælg ikke for billigt

En god købmand må aldrig ofre indtjening for at få en handel i hus, siger Getmores udviklingschef, Dan Bohmann.

Hvad holder du mest og mindst af ved it-branchen?
Jeg sætter klart mest pris på den innovative .com-ånd der er inden for it-branchen. Specielt inden for handel med hardware er margenerne så lave, at der virkelig skal tænkes alternativt, og det er ofte der de bedste ideer bliver til. Denne innovative ånd lever i bedste velgående hos Getmore.dk, og det var da også en af de afgørende grunde til, at jeg valgte at takke ja til jobbet,

Hvad er du mest stolt af i din karriere?
Alle de projekter som jeg har været med til at udvikle for meget små midler, og som alligevel er blevet en succes.

Og hvad er du mindst stolt af?
At jeg ikke fik taget en reel it-uddannelse, men på den anden side er det jo gået meget godt alligevel.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?
Den person der her betydet mest for mig inden for IT-branchen, er Michel Thigpen fra GoBoxless.com. Ud over at være et af de mest positive mennesker jeg kender, er han utrolig god til at spotte usability issues, og komme med ideer som ingen andre kan se - han forstår virkelig at tænke uden for boksen.

Hvor ville du være i dag, hvis du kunne gå tilbage i tiden og selv udforme din karriere?
Jeg har arbejdet med computere siden 1996, og har kørt selvstændig virksomhed med import og salg af hardware, så jeg har altid brændt for IT. Men hvis jeg skulle tilføje noget til min karriere så havde jeg måske nok fingrene lidt mere i koden end jeg rent faktisk har nu.

Hvad laver du om 10 år?
Jeg har en iværksætter i mig, så om 10 år er jeg forhåbentligt direktør/medejer i et firma som er baseret på et produkt som jeg selv har været med til at bygge op fra bunden.

Hvilket job - udover dit nuværende - ville du have, hvis du var økonomisk uafhængig og kunne vælge frit?
Hvis jeg var totalt uafhængig af penge, så ville jeg kaste mig ud i at lave en verdensomspændende prisportal, hvor forhandlerne kunne annoncerer deres varer uden at det koster dem halvdelen af deres overskud.

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?
Salg af hardware og forbrugerelektronik har to store problemer, de lave margener og de høje annonceomkostninger.
Det første er branchen selv skyld i, for en god købmand må aldrig ofre indtjening for at få en handel i hus, men det er der desværre mange i branchen der gør. De høje annonceomkostninger som de enkelte forhandlere oplever skyldes, at de fleste it-forhandlere annoncerer på prisportaler, og disse sætter ofte prisen for annoncering højere jo billigere en vare er – det er altså dem der tjener mindst på et salg, som skal betale mest for annonceringen.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?
Helsingør er en vissen plet midt i den danske it-oase, og er stort set det eneste sted i landet hvor man ikke kan få ordentligt bredbånd, så som det første ville jeg få installeret fibernet i hele Helsingør. Når den sag var ordnet, ville jeg begynde at arbejde for mere integration imellem de offentlige systemer. Alle systemer fra alle offentlige institutioner skulle kunne snakke sammen på kryds og tværs. Jeg ved godt, at mange ville føle sig truet hvis alle registrer blev samkørt, men hvis man ikke har noget at skjule ville det være til gavn for alle.
Sidst men ikke mindst ville jeg ændre dataloven, så det blev lovligt at frigive videoklip hvor folk gør noget ulovligt.

Hvordan takler du arbejdspres?
Jeg lader mig normalt ikke stresse, men til gengæld har jeg det også bedst når opgaverne er løst, så jeg kan godt blive lidt manisk.

Hvordan kobler du af?
Jeg kobler normalt kun helt af når jeg er ude at rejse, og ikke har min computer med. Men ellers kobler jeg faktisk godt af ved at sidde og rode med nogle af mine små onlineprojekter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere