Million-indskud i web-udviklerhus

Det nordiske webhus Creuna med 45 ansatte i Danmark er efter en meget omtumlet tilværelse endelig på vej mod et overskud i forretningen. Selskabet har endvidere fået tilført 12 millioner kroner.

De 7,2 millioner kroner kommer i form af konvertering af gæld, mens de resterende 4,8 millioner kroner er indskudt af hovedaktionærerne, ledelsen og medarbejderne i kraft af nytegning af aktier.

»I sommer lavede vi en omstrukturering af vores afdelinger i Århus og København, og det medførte visse udgifter. Det er denne kortfristede gæld, som vi nu har fået annulleret. Men derudover har vi nu også fået tilført nye midler, som vi skal investere i forretningen i det kommende år,« fortæller Creunas administrerende direktør i Danmark, Thomas Vejlemand, der selv var blandt de medarbejdere, som har købt aktier i selskabet.

Creuna, der har kontorer i Århus, København, Stockholm og Oslo, opstod i sommeren 2001, da det daværende svenske dotcom-konsulenthus Adcore forsøgte at redde forretningen ved at sælge udlandsaktiviteterne fra. Salgsprisen var 30 millioner kroner for en række selskaber, som Adcore få år forinden havde købt for 1,1 milliarder kroner.

Siden da har Creuna kæmpet for at skabe en fornuftig forretning. Nu ser det ud til at være ved at lykkes. Hele sidste kvartal af 2003 havde selskabet ifølge Thomas Vejlemand overskud, og de takter er fortsat i 2004.

»Januar har været vores bedste måned nogensinde. Og vi har lavet et klart overskud i Danmark. Hidtil har vores store problem været det norske selskab, men her er vi også i bedring,« fortæller Thomas Vejlemand og uddyber, at ingen af Creunas afdelinger havde underskud i januar.

Det samlede regnskab for 2003 ligger i øjeblikket hos revisorerne, og derfor kan Creuna-direktøren ikke løfte sløret for de konkrete tal, men han medgiver, at det 2003 samlet set byder på endnu et underskud. Men dog ikke nær så højt som tabet på 40 millioner kroner i 2002.

»Vi havde en målsætning om at være profitable i 2003 set som helhed. Det lykkedes ikke, men det skyldes primært to meget sløje måneder i maj og september, samt udgifterne til omstruktureringen af vores to danske afdelinger. Men som det ser ud nu, er vi profitable i alle afdelinger,« siger han.

Det lysere tider med overskud på den løbende drift og de nye millioner, som netop er blevet skudt ind i selskabet, resulterer i at Creuna nu er på jagt efter nye folk. I øjeblikket søger selskabet 4-5 nye udviklere. Alligevel tøver Thomas Vejlemand med at love vækst.

»Vi oplever et marked, der er jævnt stigende. Og derfor forventer vi at få flere opgaver i det kommende år, hvilket giver os et behov for mere arbejdskraft. Men jeg tør ikke sige, at vi nu bare vækster helt vildt, for de foregående år har lært os, at man skal være lidt forsigtige med den slags udmeldinger,« siger Thomas Vejlemand.

Creunas primære fokusområde ligger inden for rådgivning og implementering af websites og e-handelsløsninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere