It-profil:: Vanetænkning og frygt truer branchen

Nordisk chef for Google Enterprise, Jesper Ritsmer Stormholt ønsker, at it-folk gør tingene på en ny måde for at opnå højere mål.

Hvad holder du mest og mindst af ved it-branchen?
IT-branchen kan være et fantastisk sted på grund af den udvikling og innovation, man konstant bliver udsat for. Lærer nye ting løbende og sidder aldrig "stille". Forandring er reglen - ikke undtagelsen.
Jeg holder mindst af de overfladiske eller smart-i-en-fart mennesketyper som it-branchen har sin del af.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?
Det at have "gjort en forskel" i de jobs og roller, jeg har haft og blevet anerkendt for dette af kolleger og kunder. Jeg er også stolt af at have ansat og ledet personer, som er vokset og blomstret med opgaven og haft en flot udvikling.
Desuden er jeg stolt af at blive valgt til at drive it-forretningen i Norden for en af denne verdens mest innovative og ny-tænkende virksomheder i form af Google.

Og hvad er du mindst stolt af?
At måtte afskedige eller sige farvel til personer, der enten ikke leverede eller i øvrigt var et forkert valg til stillingen.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?
Flere tidligere chefer/ledere har haft en positiv påvirkning på mig. Måske mest min tidligere svenske chef i NetApp - Lars Jönson, der komplementerede mig på mange måder og som jeg lærte meget af.

Hvor ville du være i dag, hvis du kunne gå tilbage i tiden og selv udforme din karriere?
Ens karriere er ofte drevet af en høj grad af tilfældighed. Jeg opfatter, at de valg jeg har truffet har været gode og alle har været en personlig eller faglig opkvalificering til et kommende job. Derfor er det svært at se mig være et helt andet sted, end der hvor jeg er nu.

Hvad laver du om 10 år?
Om 10 år er jeg stadig i Google eller en anden "disruptive" teknologisk virksomhed, hvor man skal skabe og kæmpe for sin plads på markedet.

Hvilket job - udover dit nuværende - ville du have, hvis du var økonomisk uafhængig og kunne vælge frit?
Vinbonde i Toscana i Italien, uden tvivl.

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?
Vanetænkning, frygten for at gøre noget nyt og innovativt. For 15-20 år siden var ordsproget "du blive ikke fyret for at vælge IBM". I dag er der tilsvarende frygt og tilbageholdenhed med at prøve nyt og gøre tingene på en ny måde for at opnå højere mål.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?
Fokusere på at uddanne så mange som mulige dygtige mennesker indenfor it. Ikke for at holde liv i serverne, det kan andre alligevel gøre billigere, men for at skabe it-iværksættere og nyudvikling indenfor mange områder, hvor it i særdeleshed har meget godt at tilføre.

Hvordan takler du arbejdspres?
Fokuserer på det som er vigtigst, prioriterer. Tvinger mig selv til pause, det vil sige ikke altid arbejde hjemme om aftenen, da overblikket, energien og ideerne ofte så forsvinder.

Hvordan kobler du af?
Ferie væk fra vante omgivelser, er som at sætte kroppen i en batterilader. Herunder sommer, ski og storby ferie.
Ellers med familie, venner, børnenes fritidsaktiviteter, og over et interessant tv-program eller film. Dyrker motion, tidligere maratonløb og langrend - Vasaloppet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere