Nordiske distributører taber halv milliard

(opdateret)Blodrøde regnskaber præger alle de fire største distributører i Norden. Ingram Micro, Tech Data, Scribona og GNT har tilsammen mistet over en halv milliard kroner på et enkelt år.

Overdistribution er ikke kun et dansk fænomen. I hele Norden kæmper de store broadline distributører med alvorlige underskud og få udsigter til bedring.

2006 blev et af de værste år for distributørerne, hvoraf de fire største på det nordiske marked tilsammen tabte over en halv milliard kroner.

Selvom det kun er Scribona, der offentliggør sine regnskaber på nordisk plan, er det lykkedes bladet Computer Sweden at skaffe sig adgang til bundlineresultatet hos alle de fire største svenske spillere: Ingram Micro, Tech Data, Scribona og GNT. Det er alle nordiske aktører og bortset fra sidstnævnte, som ikke er aktiv i Danmark men i flere andre lande, dækker tallene ud over Sverige også de danske, finske og norske aktiviteter.

Scribona tabte ifølge en nylig børsmelding over 240 millioner kroner i 2006. Tech Datas nordiske forretning gav ifølge Computer Sweden et underskud på mellem 160 og 200 millioner kroner. GNT tabte over 50 millioner kroner siden 1.september, da selskabet blev indlemmet i den paneuropæiske Also-koncern. Hvis tallene gøres repræsentative for hele året svarer det til, at GNT i 2006 tabte over 120 millioner kroner. Ingram Micro er den, der klarede sig bedst. Selskabet kunne ifølge Computer Sweden nøjes med et tab på den nordiske forretning på mellem 16 og 32 millioner kroner.

Den nordiske direktør for Ingram Micro, Magnus Högvall, er dog langt fra optimist:

»Set ud fra et konsolideringsmæssigt perspektiv har man det problem, at ingen vil købe en virksomhed, som konstant taber penge,« siger han til Computer Sweden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere