Dansk firma bag teknologi til terrorbekæmpelse

Det danske firma Kapow har udviklet en teknologi til dataindsamling på nettet, som kan få en central rolle i det kommende amerikanske overvågningssystem TIA.

Kapow Technologies i Hørsholm indgik i april et teknologisk partnerskab med det amerikanske institut for fremtidsforskning, The Arlington Institute. Instituttet udvikler et nyt system til indsamling og analysering af informationer gennem internet, radio og tv, Large Integrated Search and Analysis (LISA), som skal anvendes i kampen mod terrorisme.

The Arlington Institute samarbejder tæt med den amerikanske regering og deltager i licitationen om fremtidens overvågningssystem, Total Information Awareness (TIA). Systemet skal samle milliarder af små informationsbidder - billetreserveringer, kreditkortbetalinger, patientjournaler, weblogfiler - og sortere mellem potentielle terrorister og almindelige borgere.

Licitationen er arrangeret af det amerikanske militær-institut Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), som til oktober vælger den leverandør, der skal bygge TIA - og hvis The Arlington Institute vinder kontrakten med sit LISA-system, skal danske Kapow levere nøglekomponenten i det kommende overvågningssystem.

Det danske firmas bidrag til LISA er en central komponent, som bruges til at samle informationer på nettet.

- Kapows teknologi henter alle de informationer hjem fra nettet, som de andre dele af systemet skal analysere, behandle og lagre. Med komponenten kan man identificere netsteder, markere dem og lynhurtigt begynde at trække data hjem. Det er en Java-baseret teknologi, som stammer fra Kapows Robosuite-produkt, fortæller Daniel Kollberg, salgsdirektør hos Kapow.

Med den danske teknologi kan en person uden kendskab til programmering meget hurtigt udvikle specifikke dataindsamlingsrobotter til hver kilde, og køre flere tusinde robotter samtidig - det giver mulighed for at overvåge tusindvis af netsteder, chatkanaler og nyhedsgrupper efter mistænkelig kommunikation.

- Vi er meget begejstrede over at være med i dette projekt, som vi har givet den højeste prioritet. Begivenhederne i 2001 har uden tvivl vist behovet for at øge vores viden om verden omkring os, siger Kapow-direktør Stefan Andreasen, som startede virksomheden i sin kælder for fire år siden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere