Forventet tilbageslag for Columbus It

2009 blev et hårdt år for Ib Kunøes ERP-koncern Columbus It, som måtte lægge ryg til 15 procents nedgang i omsætningen. Men nu går det fremad, lover direktøren.

Den danske ERP-koncern Columbus It fik gevaldige skrammer i 2009 i kølvandet på den globale finanskrise. Samlet set faldt koncernens omsætning med godt 15 procent fra 991 millioner kroner i 2008 til 836 millioner i 2009. Samtidig måtte koncerndirektør Claus Hansen notere et mindre underskud på 10 millioner kroner før skat.

»Regnskabet lever op til vores forventninger. Der har været modvind i branchen, og vi har ligesom alle andre mærket krisen. Men vi har trods alt formået at holde vores plan,« siger Claus Hansen til CRN.

Tilbagegangen rammer Columbus It på alle andre markeder end det skandinaviske, hvor man har holdt skansen med en marginal fremgang i omsætning til 384 millioner kroner. Til gengæld er nedturen så meget desto større i resten af Europa, hvor Vesteuropa stod for et fald på 25 procent, mens Østeuropa gik tilbage med tæt ved 30 procent. På de to amerikanske kontinenter var koncernen tæt på en halvering.

»De makroøkonomiske vinde i Østeuropa har skabt vanskelige forhold, og også i USA har det været et hårdt år. Men der har vi allerede set udviklingen vende samtidig med, at har fået fokuseret vores forretning, så vi er klar til at gå fremad,« siger Claus Hansen.

Han underbygger sit fortrøstningsfulde syn på fremtiden med at Columbus It løbende har nedbragt sin gæld og dermed er finansielt stærkt rustet til fremtidige opkøb.

»Vi er fortsat på udkig efter opkøbsmuligheder som kan skabe synergi og styrke vores footprint på markedet. Jeg forventer, at det bliver aktuelt i slutningen af 2010 eller begyndelsen af 2011,« siger Claus Hansen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere