Artikel top billede

Blev kendt for globalt kæmpe-hack: Nu sælges SolarWinds for mere end 30 milliarder kroner

SolarWinds, som for alvor blev kendt grundet en alvorlig sikkerhedsbrist for år tilbage, får nu nye ejere.

Softwareselskabet SolarWinds, der udvikler forretningsløsninger, databaseværktøjer og it-service management, er blevet solgt.

Køber af det børsnoterede selskab er investeringsfirmaet Turn/River Capital, som betaler 31,6 milliarder kroner til aktionærerne for selskabet, hvilket svarer til 132,7 kroner per aktie.

Når handelen er, vil SolarWinds blive et privatejet selskabet og blive taget af børsen.

"Vi har opbygget en stærk historik med at hjælpe vores kunder med at accelerere deres forret­ningstransformationer gennem enkle, kraftfulde og sikre løsninger designet til hybride og multi-cloud-miljøer," udtaler Sudhakar Ramakrishna, CEO for SolarWinds, og fortsætter:

"Vi ser nu frem til at samarbejde med Turn/River om at levere løsninger til operationel robusthed for vores kunder via vores SolarWinds-platform, hvor vi udnytter vores førsteklasses løsninger inden for observabilitet, overvågning og service desk," udtaler Sudhakar Ramakrishna, præsident og CEO for SolarWinds.

Han håber, at Turn/River Capital kan føre selskabet til mere vækst.

Hos investeringsselskabet hersker der glæde over handelen.

"Vi er utroligt begejstrede for at indgå partnerskab med SolarWinds. Ved at kombinere vores team af softwareoperatører og investorer med deres urokkelige fokus på kundesucces, sigter vi sammen mod at accelerere væksten og fremme innovation yderligere," udtaler Dominic Ang, grundlægger og Managing Partner hos Turn/River Capital.

Goldman Sachs & Co. LLC var hovedfinansiel rådgiver for SolarWinds, mens Jefferies LLC også fungerede som finansiel rådgiver.

DLA Piper var juridisk rådgiver for SolarWinds. J.P. Morgan, Barclays, Santander og RBC Capital Markets fungerede som finansielle rådgivere, og Kirkland & Ellis LLP var juridisk rådgiver for Turn/River.

Tidligere skandale

SolarWinds er et ganske kendt navn blandt cybersikkerhedsprofesinelle verden over.

Virksomheden, der tidligere var i centrum for et af de mest omfattende cybersikkerhedsangreb i amerikansk historie.

I 2020 blev SolarWinds offer for et forsyningskædeangreb, hvor russiske hackere inficerede deres Orion-software, der bruges til it-administration. Dette angreb førte til brud på flere føderale agenturer og organisationer i både USA og resten af verden.

Angrebet var så slemt, at USA's finanstilsyn, US Securities and Exchange Commission (SEC), i 2023 sagsøgte SolarWinds for ikke at have informeret investorer korrekt om cybersikkerhedsrisici samt dårlig praksis, som var velkendte inden for virksomheden.

Selskabets CISO, Timothy G. Brown, blev ligeledes retsforfulgt som en del af sagen.

Det meste af sagen blev dog afvist af domstolene, da SEC ikke kunne påvise, at SolarWinds eller selskabets CISO kunne holdes ansvarlige.