Guideix ligger lunt i svinget

Det danske ERP-firma Guideix har med en 53 procents vækst i omsætningen sidste år formået at gå en stor bue uden om den kradsende krise i ERP-branchen.

Alt tyder på, at Guideix har levet op til det gode ry, som firmaet fik hæftet på sig med tildelingen af den fornemme Gazelle-titel i både 2002 og 2003.

Det 45 mand store softwarefirma har nemlig netop overstået et år ladet med aktivitet, hvilket har afspejlet sig i en forbedring i årsresultatet på 53 procent fra 1.103.000 i 2003 til 1.691.000 2004. Det fremgår af firmaets seneste årsregnskab.

Firmaets direktør Lars Henrik Kristiansen oplyser, at der har været flere drivere bag væksten. Dels har Guideix' tilknytning til nærmiljøet været udslagsgivende for mange kunder, og dels har et givtigt partnerskab med IBM været med til at sikre kvaliteten i firmaets leverancer.

"Det gør en forskel for kunderne, at de taler med en lokal leverandør, fremfor en stor international spiller. Det er faktisk et meget følelsesladet spørgsmål for mange," siger Kristiansen til CRN.

Han mener - modsat en del andre spillere i ERP-markedet - at kunne spore en øget købelyst hos kunderne generelt.

"Der er især en udpræget udskiftningslyst blandt kunderne, og mange vil også gerne viderudvikle på deres systemer," lyder det.

Guideix, der har specialiseret sig i salg af vidtfavnende økonomisystemer til grossistvirksomheder og detailhandlende, møder oftest konkurrence fra SAP og Microsoft i markedet, men direktøren mener, at Guideix har fordele ved at være specialiseret inden for SCM, lager og logistisk.

"Vi er gode til at hjælpe vores kunder, grossisterne, der selv er meget pressede på deres indtjening," siger Lars Kristiansen.

Guideix har åbnet kontorer i Norge og Sverige, men der er ikke lagt op til en yderligere udvidelse af medarbejderstaben.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere